Planiranje dugoročne strategije za razvoj turizma u St. Joseph County

Stalne promjene u industriji turizma i putovanja često izazivaju potrebu za redefiniranjem marketinških strategija i ulaganjem sredstava na prave načine kako bi se privukli posjetitelji. U cilju promocije turizma, Upravni odbor koji nadzire Hotel-Motel porez za St. Joseph County i Visit South Bend/Mishawaka pokrenuli su istraživanje koje će se temeljno provoditi od 27. veljače, a rezultirat će preporukama za ulaganje u turizam tijekom sljedećih 10 godina.

Tvrtka CSL International, koja pruža usluge planiranja i savjetovanja za sportske objekte, zabavu i turizam, zadužena je za provedbu studije. Cilj je održati sastanke s više od 140 predstavnika lokalne zajednice i na kraju izraditi plan ovog ljeta. Osim sudjelovanja predstavnika zajednice, svi građani imat će priliku izraziti svoje ideje putem online upitnika koji će biti dostupan u ožujku.

Svake godine se putem Hotel-Motel poreza raspoređuje oko 9,6 milijuna dolara, koji se prikupljaju od 8-postotnog poreza koji posjetitelji plaćaju kada noće u hotelu ili iznajmljuju smještaj putem Airbnb ili sličnih platformi. Dio sredstava koristi se za nadogradnju Potawatomi Zoološkog vrta, Morris Performing Arts Centra i projekta Mishawaka Fieldhouse. Preostalih približno 6 milijuna dolara godišnje koristi se za promociju turizma i potporu sustavu Century Center u središtu South Benda.

Pored prikupljanja ideja od građana, tvrtka CSL International također će analizirati učinkovitost trenutnih ulaganja u promociju turizma te usporediti St. Joseph County s drugim sličnim zajednicama iste veličine.

Cilj je postići najbolji povrat na ulaganja u turizam, koristeći strateško razmišljanje i mišljenje različitih dionika zajednice. Iako su broj noćenja u 2023. godini pali za 7%, St. Joseph County bilježi značajan godišnji prihod od turizma. Stoga je važno strategijski uložiti sredstva kako bi se maksimizirao broj noćenja i daljnji rast turizma u području.

Dugoročni plan razvoja turizma prvi je takav plan za St. Joseph County. Zahvaljujući dodatnom povećanju poreza na spavanje, nadležna organizacija sada ima mogućnost većeg ulaganja u projekte poput izgradnje dodatnog klizališta i razvoja novih sportskih objekata koji bi privukli posjetitelje i produljili boravak u području.

U konačnici, cilj je definirati viziju koja će obuhvatiti čitavu županiju i iskoristiti sve dostupne resurse na najbolji način. To će osigurati daljnji rast i uspjeh turizma u St. Joseph County.

Česta promjena u turističkoj industriji često zahtijeva redefiniranje marketinških strategija i ulaganje sredstava na pravi način kako bi se privukli posjetitelji. Upravni odbor koji nadzire Hotel-Motel porez za St. Joseph County i Visit South Bend/Mishawaka započeli su istraživanje kako bi ulagali u turizam tijekom sljedećih 10 godina. Tvrtka CSL International je zadužena za provedbu studije i planiraju se održati sastanci s više od 140 predstavnika zajednice. Građani će također moći izraziti svoje ideje putem online upitnika.

Hotel-Motel porez se svake godine raspoređuje u iznosu od 9,6 milijuna dolara koji se prikupljaju od poreza kojeg posjetitelji plaćaju kada noće u hotelu ili iznajmljuju smještaj putem Airbnb ili sličnih platformi. Sredstva se koriste za nadogradnju Potawatomi Zoološkog vrta, Morris Performing Arts Centra i projekta Mishawaka Fieldhouse, dok se ostatak koristi za promociju turizma i potporu sustavu Century Center u središtu South Benda.

Tvrtka CSL International će analizirati trenutna ulaganja u promociju turizma i usporediti St. Joseph County s drugim sličnim zajednicama kako bi postigla najbolji povrat na ulaganja. Cilj je maksimizirati broj noćenja i daljnji rast turizma u području.

Dugoročni plan razvoja turizma prvi je takav plan za St. Joseph County. Zahvaljujući povećanju poreza na spavanje, nadležna organizacija može uložiti više sredstava u projekte koji će privući posjetitelje i produljiti boravak u području.

Cilj je definirati viziju koja će obuhvatiti čitavu županiju i iskoristiti sve dostupne resurse na najbolji način kako bi se osigurao daljnji rast i uspjeh turizma u St. Joseph County.

Definicije:
1. Hotel-Motel porez – porez koji se prikuplja od posjetitelja hotela i motela kako bi se koristio za promociju turizma i podršku određenim objektima ili projektima u određenoj regiji.
2. Airbnb – platforma koja omogućuje ljudima iznajmljivanje smještaja od drugih pojedinaca.

Povezane veze:
SJC Indiana – službena stranica St. Joseph County, Indiana.
Visit South Bend – službena turistička stranica South Benda, Indiana.