Planiranje nove ustanove u Clarksville-u potaknuto financiranjem i podrškom gradu

Grad Clarksville ima velike planove za razvoj kulturne scene i turizma. Kako bi ostvarili te planove, grad planira osnovati Ustanovu za umjetnost, kulturu i turizam (ACT Authority). Ova nova ustanova bi bila posebno pravno tijelo odvojeno od gradske vlasti, ali sa imenovanjima u nadzornom odboru koje će vršiti grad.

Jedna od glavnih zadaća ACT Authority-a bi bila upravljanje i vlasništvo nad nekoliko kulturnih i turističkih institucija u gradu, uključujući Kazalište Roxy, muzej Customs House i budući Centar za izvedbene umjetnosti (PAC). Uz to, ACT Authority će financijski podržavati ove ustanove kako bi ih održao i pomogao im da budu samoodržive entitete.

Gradonačelnik Joe Pitts ističe da je stvaranje ACT Authority-a ključno za osiguranje stabilne baze prihoda i stalnog upravljanja kulturnom i turističkom ponudom u gradu Clarksville. Ova nova ustanova će također omogućiti bolju koordinaciju kulturnih događanja i događanja umjetničkih kreatora, kako bi se maksimizirali ekonomski, turistički, socijalni i kulturni benefiti grada.

Osim toga, ACT Authority će donijeti i druge koristi gradu Clarksville. Sve kulturne institucije će biti objedinjene pod jednim krovom, što će dovesti do veće održivosti umjetnosti i povijesnih znamenitosti te potaknuti turizam u središtu grada. Također će se ostvariti ekonomije obujma kroz zajedničku marketinšku strategiju, zajednički odjel ljudskih resursa i računovodstvo, smanjujući pojedinačne troškove i povećavajući efikasnost.

Osnivanje ACT Authority-a će također pomoći gradu u financiranju izgradnje novog Centra za izvedbene umjetnosti, jer je gradska vlast ograničena u davanju kredita prema zakonu države. Kroz ACT Authority, grad može izdati zaduženje koje izbjegava tu problematiku.

Nadamo se da će ACT Authority biti samoodrživa organizacija koja će se financirati kroz prihode od rada kulturnih institucija i hotelovskih poreza. U slučaju da prihodi ne budu dovoljni, grad će im pružiti financijsku pomoć. Osnivanje ACT Authority-a zahtijeva odobrenje Gradskog vijeća, a prijedlog će biti predstavljen na sastanku u ponedjeljak, 26. veljače. Grad Clarksville s nestrpljenjem očekuje što će nova ustanova donijeti u budućnosti.

Česta pitanja

1. Što je ACT Authority?
ACT Authority je ustanova za umjetnost, kulturu i turizam koju planira osnovati Grad Clarksville. To će biti posebno pravno tijelo odvojeno od gradske vlasti, ali će grad imati imenovanja u nadzornom odboru.

2. Koje će institucije biti pod nadležnosti ACT Authority-a?
ACT Authority će upravljati i biti vlasnik nekoliko kulturnih i turističkih institucija u gradu, uključujući Kazalište Roxy, muzej Customs House i budući Centar za izvedbene umjetnosti (PAC).

3. Koje su prednosti osnivanja ACT Authority-a?
Osnivanje ACT Authority-a omogućit će koordinaciju kulturnih događanja i događanja umjetničkih kreatora, poboljšati turizam, ekonomiju, socijalne i kulturne koristi grada. Također će dovesti do veće održivosti umjetnosti i povijesnih znamenitosti te povećati efikasnost i smanjiti troškove kroz objedinjenu marketinšku strategiju, zajednički odjel ljudskih resursa i računovodstvo.

4. Kako će se financirati ACT Authority?
ACT Authority će se financirati kroz prihode od rada kulturnih institucija i hotelovskih poreza. U slučaju nedovoljnih prihoda, grad će pružiti financijsku pomoć.

5. Koja je svrha osnivanja ACT Authority-a?
Svrha osnivanja ACT Authority-a je osigurati stabilnu bazu prihoda i stalno upravljanje kulturnom i turističkom ponudom u gradu Clarksville. Također će olakšati financiranje izgradnje novog Centra za izvedbene umjetnosti.

Definicije

Grad Clarksville – Grad u Tennesseeju, Sjedinjene Američke Države.

ACT Authority – Ustanova za umjetnost, kulturu i turizam koju planira osnovati Grad Clarksville.

Kazalište Roxy – Kulturna institucija u Gradu Clarksville.

Muzej Customs House – Kulturna institucija u Gradu Clarksville.

Centar za izvedbene umjetnosti (PAC) – Budući kulturni centar u Gradu Clarksville.

Gradska vlast – Tijelo koje upravlja Gradom Clarksville.

Povezane veze

Domaća stranica Grada Clarksville: Veza

Kazalište Roxy: Veza

Muzej Customs House: Veza

Centar za izvedbene umjetnosti (PAC): Veza