Povećan broj posjetitelja u Las Vegasu u siječnju zahvaljujući konvencijama

Las Vegas je zabilježio skroman porast turizma u siječnju, uz značajan porast broja posjetitelja zbog konvencija, izvijestila je Las Vegas Convention and Visitors Authority u četvrtak.

CES, Svijet Betona i Trgovina oružjem i opremom za lov su privukli 557.200 ljudi u južni Nevada kako bi povećali broj posjeta u siječnju na 3,4 milijuna, što je povećanje od 3,3 posto u odnosu na siječanj 2023.

Zahvaljujući otvaranju hotela Durango i Fontainebleau u prosincu, stopa popunjenosti hotela i motela je neznatno opala. Međutim, vođe ljetovališta su uspjeli zadržati cijene soba stabilnima unatoč povećanju ponude.

Stopa popunjenosti se malo mijenjala ovisno o vikendu i radnom danu, zbog toga što se CES održavao od utorka do petka, za razliku od protekle godine kada je trajao od četvrtka do nedjelje.

Prosječna dnevna cijena sobe bila je 191,23 dolara, što je samo 0,2 posto manje u odnosu na siječanj 2023. Cijena sobe na Stripu bila je 204,22 dolara, što je pad od 0,7 posto, dok su cijene soba u centru Las Vegasa bile 100,23 dolara noć.

Promet putnika na međunarodnoj zračnoj luci Harry Reid, objavljen u srijedu od strane Odjela za zrakoplovne djelatnosti okruga Clark, također je malo opao za 0,9 posto na 4,3 milijuna putnika.

Promet na cestama također je bio neznatno manji za taj mjesec.

Nevada Odjel za promet procijenio je da je na glavnim autocestama koje vode prema Las Vegasu bilo 114.745 vozila u siječnju, što je pad od 1,7 posto u odnosu na prethodnu godinu. Odjel je također izvijestio da je promet na autocesti Interstate 15 na granici između Nevade i Kalifornije pao za 5,3 posto u odnosu na prošlu godinu na 38.352 vozila. Odjel ne razlikuje između turista i lokalnih vozača.

Početak 2024. bio je povoljan za Laughlin s porastom od 2,4 posto u broju posjeta od 88.000. Stopa popunjenosti posjetitelja bila je 39,1 posto, što je pad od 1 postotnog poena, dok je prosječna dnevna cijena sobe porasla za 1,1 posto na 52,73 dolara noć.

Broj posjeta u veljači, koji će biti objavljen krajem ožujka, mogao bi doseći rekordne razine jer je tijekom tog mjeseca održan Super Bowl 58, a kineska Nova godina pala je u veljači umjesto u siječnju prošle godine. Osim toga, veljača 2024. ima još jedan dan više nego prije godine zahvaljujući prijestupnoj godini.

FAQ:

1. Koliko porastao broj posjetitelja u siječnju u Las Vegasu?
– Broj posjetitelja u Las Vegasu u siječnju je porastao za 3,3 posto u odnosu na siječanj 2023.

2. Koje su konvencije privukle veliki broj posjetitelja u Las Vegasu?
– CES (računalna elektronika), Svijet Betona i Trgovina oružjem i opremom za lov su konvencije koje su privukle 557.200 posjetitelja u južni Nevada.

3. Kakva je bila stopa popunjenosti hotela i motela u siječnju?
– Zahvaljujući otvaranju hotela Durango i Fontainebleau, stopa popunjenosti hotela i motela je neznatno opala.

4. Kako se cijena soba promijenila u siječnju?
– Prosječna dnevna cijena sobe bila je 191,23 dolara, što je samo 0,2 posto manje u odnosu na siječanj 2023. Cijene soba na Stripu su pale za 0,7 posto, dok su cijene soba u centru Las Vegasa ostale nepromijenjene.

5. Koliko je putnika prošlo kroz međunarodnu zračnu luku Harry Reid?
– U siječnju je kroz međunarodnu zračnu luku Harry Reid prošlo 4,3 milijuna putnika, što je pad od 0,9 posto u odnosu na prethodnu godinu.

6. Kako se promet na cestama promijenio u siječnju?
– Na glavnim autocestama koje vode prema Las Vegasu bilo je 114.745 vozila u siječnju, što je pad od 1,7 posto u odnosu na prethodnu godinu. Promet na autocesti Interstate 15 na granici između Nevade i Kalifornije pao je za 5,3 posto u odnosu na prošlu godinu.

7. Kakva je situacija bila u Laughlinu u siječnju?
– U Laughlinu je zabilježen porast od 2,4 posto u broju posjeta, stopa popunjenosti posjetitelja je bila 39,1 posto, a prosječna dnevna cijena sobe je porasla za 1,1 posto.

Suggested Related Links:
lasvegas.com
lvcva.com