Povećanje broja turista: Bali poziva svjetske glazbene umjetnike da posjete otok

Bali je dom nekih od najprestižnijih i najtraženijih zabavnih prostora u cijeloj jugoistočnoj Aziji.

Unatoč tome, veliki međunarodni glazbeni umjetnici nastupaju širom kontinenta, a mnoga velika imena pop glazbe ne dodiruju otok bogova.

To je nešto što žele promijeniti Indonezija i Bali kao provincija.

Otok već domaćin je velikog broja međunarodnih umjetnika za jedno večernje događanje u vrhunskim plažnim klubovima poput Finns Beach Club, Savaya i Old Mans.

No, vođe žele potaknuti više turista da posjete otok tako što će pozvati velike glazbene umjetnike da svrate.

Govoreći novinarima u Australiji, indonezijski ministar za turizam i kreativne ekonomije, Sandiaga Uno, rekao je da međunarodni turisti mogu očekivati još više međunarodnih umjetnika koji će posjetiti Bali i glavne stadione diljem zemlje u sljedećim mjesecima i godinama zahvaljujući Indonezijskom turističkom fondu.

Ministar Uno je izjavio: “Ove godine, vlada će izdvojiti 2 bilijuna rupija putem posebnih turističkih fondova ili Indonezijskog turističkog fonda (ITF).”

“Ova sredstva bit će korištena za organiziranje lokalnih i međunarodnih događanja, s nadom da će se povećati broj turista kako bi imali širi utjecaj na stvaranje poslovnih prilika.”

Dodao je: “Siguran sam da ćemo početi [privlačiti više umjetnika] s Indonezijskim turističkim fondom. Nadamo se da ćemo ovim turističkim fondom moći licitirati za dobre događaje u sljedećim godinama.”

“Ne samo glazba, već i sportski događaji, trebamo predstaviti dobre kulturne događaje u Indoneziji kako bismo privukli kvalitetne turiste da posjete Indoneziju, ostanu duže vrijeme i imaju utjecaj, s više potrošenih dolara u lokalnoj ekonomiji.”

Tijekom intervjua na Bloomberg Television-u, našalio se da Indonezija može koristiti malo čarolije Taylor Swift.

Ministar je rekao: “Potrebno nam je nekoliko poticaja prvo; trebamo ono što je vlada Singapura i vlada Australije učinila, a to je dovođenje Taylor Swift. Potrebna nam je ‘Swiftomika’ (misleći na ekonomiju rezultata Taylor Swift-ovih koncerata) u indonezijskom turizmu.”

Prošle godine, jedna od najvećih grupa na svijetu došla je u Indoneziju. Coldplay je svratio u Jakarta samo jednu noć, a ulaznice su se rasprodale u tren oka.

Potražnja i interes za live glazbom su vrlo visoki u Baliju i diljem zemlje, kako od turista koji su spremni putovati kako bi vidjeli svoje omiljene izvođače uživo, tako i od indonezijskih građana.

Ljubitelji glazbe koji planiraju svoj posjet Baliju trebali bi pratiti stranice poput Megatix-a. To je najpopularnija internetska stranica za prodaju ulaznica u Indoneziji i prvo mjesto za kupovinu ulaznica za neke od najvećih događanja na otoku.

U sljedećim tjednima turisti se mogu veseliti nastupu internacionalnih senzacija Tame Impala uživo u The Lawn-u u Cangguu.

Taj DJ i producent ima preko 27 milijuna mjesečnih slušatelja na Spotify-u i ne sumnjamo da će izvoditi hitove poput ‘The Less I Know The Better’ i ‘Borderline’.

Bali će od 1. do 3. ožujka 2024. ponovno dočekati Joyland Festival. Smješten na poluotoku u Nusa Dui, Joyland Festival dovodi ogromne internacionalne zvijezde u Bukit poluotok.

S obzirom na to da je potpuni lineup još uvijek u tijeku, jedino što znamo dosad je da će James Blake biti na Joyland Stageu, kao i američke superzvijezde The Oysters i japanski voljeni Shintaro Sakamoto.

S bogatim izborom zabavnih prostora na svakom koraku i općim vibracijama koje podržavaju kreativne sokove, Bali je mjesto za putnike koji vole glazbu, umjetnost i stvaranje.

Od pulsirajućih noćnih klubova punih znojnih, sretnih zabavljača do mirnih i ugodnih kafića u kojima kreativci dijele poeziju i svoj rad u nastajanju, Bali je postavio sebi za cilj ostati najveći kreativni i zabavni centar u jugoistočnoj Aziji.

Indonezijski turistički fond može samo pomoći da na otoku bogova gostuje Taylor Swift i još mnogi drugi…Swifties mogu samo sanjati!

Česta pitanja (FAQ) temeljena na glavnim temama i informacijama iz članka:

1. Kako Indonezija i Bali planiraju privući više međunarodnih umjetnika?
– Indonezija planira koristiti Indonezijski turistički fond (ITF) kako bi organizirala lokalna i međunarodna događanja i privukla više turista. Ministarstvo turizma i kreativne ekonomije izdvojit će 2 bilijuna rupija putem ITF-a za organizaciju ovih događanja.

2. Kako Indonezija planira povećati broj turista posjetitelja?
– Indonezija će pozvati velike glazbene umjetnike da posjete Bali i glavne stadione diljem zemlje kako bi privukli više turista. Cilj je privući kvalitetne turiste koji će ostati duže vrijeme i potrošiti više dolara u lokalnoj ekonomiji.

3. Koje su neki od popularnih klubova i internetskih stranica za prodaju ulaznica na Baliju?
– Finns Beach Club, Savaya i Old Mans su neki od popularnih plažnih klubova na Baliju. Za kupovinu ulaznica za događanja na otoku, turisti mogu pratiti stranice poput Megatix-a, najpopularnije internetske stranice za prodaju ulaznica u Indoneziji.

4. Koji su neki nadolazeći događaji u Baliju?
– U sljedećim tjednima, turisti se mogu veseliti nastupima internacionalnih senzacija poput Tame Impala i Joyland Festivala.

5. Kako Bali nastoji ostati najveći kreativni i zabavni centar u jugoistočnoj Aziji?
– Bali ima bogat izbor zabavnih prostora, od noćnih klubova do kafića u kojima umjetnici dijele svoje radove. Otok je postavio sebi za cilj postati najveći kreativni i zabavni centar u jugoistočnoj Aziji.

Definicije ključnih pojmova i žargon korištenih u članku:
– Indonezijski turistički fond (ITF) – fond koji se koristi za organizaciju lokalnih i međunarodnih događanja s ciljem privlačenja turista.
– Live glazba – nastup glazbenih umjetnika uživo.
– Swiftomika – izraz koji se koristi za opisivanje ekonomskog utjecaja koncerata Taylor Swift na turizam.
– The Lawn – prostor u Cangguu na Baliju gdje će Tame Impala nastupiti uživo.
– Joyland Festival – glazbeni festival koji dovodi internacionalne zvijezde u Nusa Dua na Baliju.

Povezane veze:
Megatix – Najpopularnija internetska stranica za prodaju ulaznica u Indoneziji.
Tame Impala – Službena web stranica Tame Impala.
Joyland Festival – Službena web stranica Joyland Festivala.
Bali.com – Glavna web stranica o Baliju s informacijama o turizmu, događanjima i zabavi na otoku.