Prijedlog odluke za zabranu turističkih kuća u stambenim četvrtima odbijen je u gradskom vijeću Missoula

Gradsko vijeće Missoule odbacilo je, na jučerašnjem sastanku, prijedlog odluke o zabrani turističkih kuća u stambenim četvrtima, jer se smatra da će reforma propisa ići dalje u dozvoljavanju raznih vrsta smještaja i poslovanja u ovim područjima. Prijedlog o zabrani nije usvojen, jer su samo članovi vijeća Kristen Jordan i Daniel Carlino bili u njegovu korist.

“Naši trenutni urbanistički propisi blokiraju stanogradnju diljem grada”, rekao je Carlino. “Ako želite prepustiti tržištu i ne želite regulirati kratkoročne najmove, tada moramo omogućiti izgradnju više stanova promjenom naših propisa o zemljišnoj upotrebi i zoniranju.”

Napori da se promijene propisi o zemljišnoj upotrebi i zoniranju započeli su prošle godine, u sklopu čega se provodi tzv. reforma propisa. Rad će pokriti široki spektar politika, od parcelacija do korištenja zemljišta. Također će uskladiti zoniranje s politikom rasta grada, što je pitanje kontroverze već dugi niz godina.

Carlino je izjavio da su turističke kuće već dopuštene kao poslovne aktivnosti u zonama koje su rezervirane za stambeno korištenje. Rekao je da se drugim vrstama poslovanja ne pruža takva fleksibilnost i stoga bi turističke kuće trebalo zabraniti.

Međutim, gradska administracija i većina članova Gradskog vijeća su rekli da bi reforma propisa mogla omogućiti više različitih poslovnih aktivnosti u stambenim četvrtima, uključujući trgovine i kafiće. Umjesto zabrane turističkih kuća, podržavaju da se prvo provede reforma propisa.

Ako se pravilno provedu, takve reforme mogle bi riješiti niz pitanja, tvrde oni.

“Provodimo reformu propisa koja obuhvaća mnogo toga i trebamo posvetiti vrijeme i pažnju da to ispravno obavimo”, rekla je članica vijeća Gwen Jones. “Ne slažem se s donošenjem izoliranih odluka dok smo usred holističkog procesa. Fokus je na reformi propisa i pravilnom obavljanju posla kako bismo postigli željeni rezultat – više stanova.”

Grad je nedavno identificirao 587 kratkoročnih najamnih smještaja u Missouli, što čini 1,5% svih stanova. Međutim, samo je nekoliko tih najamnih smještaja registrirano kod grada.

Iako su većina ljudi protiv zabrane turističkih kuća, podupiru dosljedno provođenje postojećih propisa u industriji. Međutim, registracija turističke kuće kod grada opisuje se kao teška i nepotrebno komplicirana.

Grad radi na pojednostavljenju procesa registracije i educiranju industrije kako bi se više operatera pridržavalo gradskih propisa.

“To je nešto što ćemo razmotriti u budućnosti”, rekao je član vijeća Bob Campbell.

Česta pitanja (FAQ) temelje se na glavnim temama i informacijama iznesenima u članku:

P: Što je Gradsko vijeće Missoule odbacilo na jučerašnjem sastanku?
O: Gradsko vijeće Missoule odbacilo je prijedlog odluke o zabrani turističkih kuća u stambenim četvrtima.

P: Zašto je prijedlog o zabrani odbačen?
O: Prijedlog o zabrani nije usvojen jer su samo dva člana vijeća bila u njegovu korist.

P: Koji su argumenti za dozvoljavanje turističkih kuća?
O: Gradsko Vijeće i gradska administracija tvrde da bi reforma propisa omogućila više različitih poslovnih aktivnosti u stambenim četvrtima, uključujući trgovine i kafiće.

P: Koliko kratkoročnih najamnih smještaja se trenutno nalazi u Missouli?
O: Grad je nedavno identificirao 587 kratkoročnih najamnih smještaja u Missouli, što čini 1,5% svih stanova.

P: Kako Grad radi na reguliranju industrije turističkih kuća?
O: Grad radi na pojednostavljenju procesa registracije i educiranju industrije kako bi se više operatera pridržavalo gradskih propisa.

Definicije ključnih pojmova:

Turističke kuće – kuće namijenjene kratkoročnom iznajmljivanju turistima.
Stambene četvrti – područja u gradu koja su namijenjena isključivo za stanovanje.
Urbanistički propisi – pravila koja reguliraju građenje i korištenje zemljišta u urbanim područjima.
Reforma propisa – izmjene i poboljšanja postojećih propisa.
Zemljišna upotreba – način na koji se određeno zemljište koristi, poput stanovanja, industrije ili turizma.
Zoniranje – podjela urbanog prostora na različite zone s različitim namjenama (stambene, poslovne, industrijske itd.).

Sugestije za srodne veze:

Missoula Current – glavna domena za najnovije informacije i vijesti iz Missoule. Modified link: Missoula Current
Visit Montana – službena turistička stranica za Montanu. Modified link: Visit Montana
Missoula City – službena stranica Grada Missoula s više informacija o lokalnoj administraciji i uslugama. Modified link: Missoula City