Tajlandska kampanja vodiča za sigurnost turista osigurava medicinsko pokriće stranim turistima

Tajlandska vlada je pokrenula novu kampanju koja nudi medicinsko osiguranje stranim turistima u iznosu od 500.000 bahta ($14.000) za nesreće i do milijun bahta za smrt, s ciljem povećanja povjerenja u sigurnost putovanja.

Ova kampanja ima za cilj osigurati da će posjetitelji biti pravilno zbrinuti dok su u kraljevini, ali i promovirati pozitivnu sliku Tajlanda kao globalne turističke destinacije. Ministar turizma i sporta Sudawan Wangsuphakijkosol lansirao je medicinski program osiguranja za turiste 14. veljače. Ministarstvo je osiguralo 50 milijuna bahta za financiranje ovog programa.

Kampanja je rezultat suradnje između Ministarstva turizma i sporta Tajlanda i Ministarstva javnog zdravstva. Glavni zaključci programa hitne medicinske pomoći u Tajlandu su sljedeći: Strani turisti moraju znati da će vlada Tajlanda obeštetiti na slučaj po slučaju tijekom njihovog boravka u Tajlandu od 1. siječnja do 31. kolovoza 2024. Maksimalna naknada iznosi 1 milijun bahta po osobi u slučaju smrti. U slučaju trajnog gubitka organa, gubitka vida ili trajnog invaliditeta, naknada iznosi 300.000 bahta ($8.393,65).

Ministarstvo turizma Tajlanda izjavilo je da će medicinski troškovi biti pokriveni prema stvarnom iznosu plaćenom, ali ne prelazeći 500.000 bahta ($13.989,42). Naknada za medicinsku pomoć neće se isplatiti ako incidenti proizlaze iz nepažnje stranog turista, poput sudjelovanja u ilegalnim aktivnostima ili riskantnog ponašanja.

Strani turisti mogu podnijeti zahtjev za naknadu medicinskih troškova u roku od 15 dana od incidenta, a očekuje se da će naknada biti isplaćena 15 dana nakon toga. Za prijavu za tajlandske medicinske usluge turisti mogu dostaviti dokumente u regionalne urede za turizam i sport ili centre za pomoć turistima koji se nalaze u zračnoj luci Bangkoka. Također je moguće prijaviti se putem pošte ili e-pošte.

Turizam je vrlo važan sektor za Tajland, što je jedna od najvećih svjetskih turističkih destinacija. Svake godine više od milijun indijskih turista posjeti Tajland. Prema podacima tajlandske vlade, broj stranih dolazaka do 11. veljače iznosio je 4,3 milijuna. Zemlja ima cilj od 35 milijuna stranih turista do 2024. Tajlandski ministar turizma postavio je cilj od 3,5 bilijuna bahta prihoda od ovih 35 milijuna turista do 2024. godine.

Osigurajte si mogućnost dobivanja najnovijih informacija iz svijeta! Od zanimljivih biltena do praćenja dionica u stvarnom vremenu, važnih vijesti i personalizirane vijesti – sve je ovdje, samo jedan klik daleko! Prijavite se sada!

FAQ:

1. Koja je svrha nove kampanje tajlandske vlade?
Nova kampanja tajlandske vlade ima za cilj povećanje povjerenja u sigurnost putovanja stranih turista u Tajlandu.

2. Kakvo osiguranje se nudi stranim turistima u okviru ove kampanje?
Stranim turistima se nudi medicinsko osiguranje u iznosu od 500.000 bahta ($14.000) za nesreće i do milijun bahta za smrt.

3. Koja ministarstva su sudjelovala u ovoj kampanji?
U ovoj kampanji sudjeluju Ministarstvo turizma i sporta Tajlanda i Ministarstvo javnog zdravstva.

4. Koji su glavni zaključci programa hitne medicinske pomoći u Tajlandu?
Glavni zaključci programa hitne medicinske pomoći u Tajlandu su: posjetitelji će biti obeštećeni od strane vlade u slučaju nesreće ili smrti, maksimalna naknada iznosi milijun bahta po osobi, a za trajne gubitke organa ili invaliditete iznosi 300.000 bahta.

5. Koji su slučajevi u kojima se naknada za medicinsku pomoć neće isplatiti?
Naknada za medicinsku pomoć neće se isplatiti ako incidenti proizlaze iz nepažnje stranog turista, poput sudjelovanja u ilegalnim aktivnostima ili riskantnog ponašanja.

6. Kako strani turisti mogu podnijeti zahtjev za naknadu medicinskih troškova?
Strani turisti mogu podnijeti zahtjev za naknadu medicinskih troškova u roku od 15 dana od incidenta. Dokumente mogu dostaviti u regionalne urede za turizam i sport ili centre za pomoć turistima u zračnoj luci Bangkoka, putem pošte ili e-pošte.

7. Koje su ciljevi Tajlanda vezani uz turizam?
Tajland ima cilj privući 35 milijuna stranih turista do 2024. godine i ostvariti prihod od 3,5 bilijuna bahta od turizma.

Definitions:

– Kampanja: Organizirani niz aktivnosti s ciljem postizanja određenog cilja.
– Medicinsko osiguranje: Vrsta osiguranja koja pokriva medicinske troškove u slučaju bolesti ili ozljede.
– Turist: Osoba koja putuje u drugu zemlju izvan svog uobičajenog mjesta prebivališta u svrhu zabave, odmora ili posjeta.
– Naknada: Novčani iznos koji se daje kao kompenzacija za štetu ili gubitak.
– Slučaj po slučaju: Ovisno o specifičnim okolnostima ili situaciji.
– Nepažnja: Nedostatak pažnje ili opreza.
– Invaliditet: Stanje u kojem osoba ima poteškoće u obavljanju uobičajenih aktivnosti zbog fizičkog ili mentalnog oštećenja.

Suggested related links:
Tourism Thailand
Ministry of Public Health, Thailand