Tillamook County Invests in Community Development and Tourism Facilities

Tilamook županija ulaže u razvoj zajednice kroz godišnje programe dodjele sredstava za objekte TCVA
Turistički savjetodavni odbor za Tillamook County Visitors Association (TCVA) predložio je svoje preporuke Zahtjevima za dodjelu sredstava za objekte u turizmu Povjerenstvu za turizam. Povjerenici su odobrili 511.234 dolara za dodjelu sredstava za objekte u turizmu za financijsku godinu 2023.-2024. Ova sredstva, namijenjena podršci objekata vezanih za turizam, dodijeljena su sedam zaslužnim podnositelja prijava, što dovodi ukupan iznos dodijeljenih sredstava za objekte u turizmu od 2015. do 5,5 milijuna dolara.
TCVA je primio 21 prijavu za dodjelu sredstava za turističke objekte. Nakon temeljite procjene, 16 projekata udovoljilo je kriterijima za dodjelu sredstava propisanim u ORS-u 320.300, koji uređuje uporabu poreza na smještaj za objekte vezane uz turizam.

“Pri pokretanju smo imali fond od 400.000 dolara”, kaže Nan Devlin, izvršna direktorica TCVA-e. “No, županija je primila više od milijun dolara zahtjeva za financiranje, što jasno govori o spremnosti zajednice da investira u objekte vezane uz turizam. Konačno, turistički savjetodavni odbor donio je promišljenu i stratešku preporuku za dodjelu sredstava.”
Odobrene prijave obuhvaćaju niz bitnih poboljšanja u zajednici, uključujući poboljšanja povijesne željezničke stanice od strane Oregon Coast Scenic Railroad, nadogradnju parkova od strane Tillamook County Library Foundation, poboljšanje sigurnosti šetališta od strane Sitka Centra za umjetnost, izgradnju novog dječjeg igrališta od strane grada Rockaway Beach, popravak krova za YMCA Bowling Ally, popravak ulaza zbog vandalizma za Tillamook Air Museum, i izgradnju invalidskih toaleta u zgradi nove gradske vijećnice u Manzaniti.
Prijave Tillamook Air Museuma i grada Manzanite ocijenjene su bodovno isto, što dovodi do toga da su oba projekta dobila sredstva. Potpora iz prethodne godine, koja je prvotno dodijeljena u iznosu od 40.000 dolara, ali je otkazana zbog nedostatka obavezne podrške iz drugog izvora, primijenjena je na ovogodišnji fond. To je omogućilo pokrivanje dodatnih potrebnih sredstava za oba povezana prijava.
Osim toga, županija je odobrila zahtjev o Tillamook Chamer of Commerceu za 40.000 dolara za pomoć u nepredviđenim problemima s izgradnjom.
“Ukupan iznos dodijeljen za ovogodišnje sredstva za objekte u turizmu, uključujući i vezane prijave i dodatne zahtjeve, iznosi impresivnih 511.234 dolara”, kaže Devlin. “Oduševljeni smo što možemo ostvariti ovakve ulaganje u zajednicu. Ova sredstva predstavljaju nastavak obveze Tillamook Countya da investira u projekte koji poboljšavaju lokalne objekte i potiču razvoj zajednice.”
Godišnji programi za dodjelu sredstava za marketing i objekte provode se u jesen. Za više informacija posjetite www.tillamookcoast.com/grants.
O Visit Tillamook Coast
Tillamook Coast Visitors Association (poznata i kao Visit Tillamook Coast) je organizacija upravljanja destinacijom koja se obvezuje na održiv način turizma utemeljen na načelima zajednice, zaštite i ekonomske održivosti. Podupire Tillamook Coast putem mjera usmjerenih na ta načela, uključujući aktivnosti na otvorenom, dostupnost, kulinarstvo/agroturizam, kulturnu baštinu/umjetnost, razvoj zajednice, prirodne resurse i javnu sigurnost. Za više informacija posjetite www.tillamookcoast.com.

Tilamook County investira u razvoj zajednice putem godišnjih programa dodjele sredstava za objekte u turizmu. Turistički savjetodavni odbor za Tillamook County Visitors Association (TCVA) predložio je svoje preporuke Povjerenstvu za turizam. Povjerenici su odobrili 511.234 dolara za dodjelu sredstava za objekte u turizmu za financijsku godinu 2023.-2024. Ova sredstva su dodijeljena sedam zaslužnim podnositeljima prijava, čime je ukupan iznos dodijeljenih sredstava za objekte u turizmu od 2015. dosegao 5,5 milijuna dolara.

TCVA je primio 21 prijavu za dodjelu sredstava za turističke objekte. Nakon temeljite procjene, 16 projekata udovoljilo je kriterijima za dodjelu sredstava propisanim u ORS-u 320.300, koji uređuje uporabu poreza na smještaj za objekte vezane uz turizam.

Prihvaćene prijave uključuju različita poboljšanja u zajednici, kao što su poboljšanja povijesne željezničke stanice od strane Oregon Coast Scenic Railroad, nadogradnja parkova od strane Tillamook County Library Foundation, poboljšanje sigurnosti šetališta od strane Sitka Centra za umjetnost, izgradnja novog dječjeg igrališta od strane grada Rockaway Beach, popravak krova za YMCA Bowling Ally, popravak ulaza zbog vandalizma za Tillamook Air Museum te izgradnja invalidskih toaleta u zgradi nove gradske vijećnice u Manzaniti.

Dodatno, Tillamook Air Museum i grad Manzanita dobili su sredstva za svoje prijave koje su bodovno ocijenjene jednako. Županija je također odobrila zahtjev Tillamook Chamer of Commercea za pomoć u nepredviđenim problemima s izgradnjom.

Ukupni iznos dodijeljen za ovogodišnje sredstva za objekte u turizmu, uključujući vezane prijave i dodatne zahtjeve, iznosi 511.234 dolara. Ova sredstva predstavljaju nastavak obveze Tillamook Countya da investira u projekte koji poboljšavaju lokalne objekte i potiču razvoj zajednice.

Godišnji programi za dodjelu sredstava za marketing i objekte provode se u jesen. Za više informacija, posjetite www.tillamookcoast.com/grants

Visit Tillamook Coast, također poznat kao Tillamook Coast Visitors Association, je organizacija koja upravlja destinacijom i koja se obvezuje na održiv način turizma utemeljen na načelima zajednice, zaštite i ekonomske održivosti. Podupiru Tillamook Coast kroz mjere usmjerene na ta načela, uključujući aktivnosti na otvorenom, dostupnost, kulinarstvo/agroturizam, kulturnu baštinu/umjetnost, razvoj zajednice, prirodne resurse i javnu sigurnost. Za više informacija, posjetite www.tillamookcoast.com.