Turistička misija u Sjevernoj Africi: Malezija kao vrhunska destinacija za putovanja

Turistička zajednica Malezije uspješno je zaključila prodajnu misiju u Sjevernoj Africi prošlog tjedna kako bi zainteresirala međunarodne turiste i pozicionirala Maleziju kao vrhunsku destinaciju s dodanom vrijednošću.

Misija je započela u Alžiru, Alžiru, a završila se 4. veljače 2024. u Kairu, Egiptu, uz delegaciju od 14 malezijskih organizacija, uključujući sedam putničkih agencija, šest hotela / odmarališta i jedno udruženje putovanja.

Delegati prodajne misije sudjelovali su na turističkim sajmovima u svakoj zemlji kako bi predstavili raznovrsne turističke proizvode Malezije. Osim toga, misija se povezala s predstavnicima turizma i medijima putem prezentacija i konferencija, koje su slijedile prikazivanje video zapisa “Malezija – Istinski Azija”.

Direktor Opće direktorice za turizam Malezije, Dato Dr Ammar Abd Ghapar, izrazio je entuzijazam zbog misije. “Ovo je bio ključan korak prema Visit Malaysia godine 2026. Kako pojačavamo naše strategijske kontakte i promocije, cilj nam je ostaviti trajni dojam na sjevernoafričkom tržištu i Maleziju učiniti prvom odabirom za zahtjevne putnike.”

Malezija si je postavila cilj privući 27,3 milijuna međunarodnih turista 2024. godine, s prihodom od turizma preko 102,7 milijardi MYR.

Kroz poslovne sesije (B2B), seminare i mogućnosti umrežavanja, fokus je bio na promociji segmenata kao što su edukacijski turizam, rajevi za šoping i halal hrana, istovremeno pozicionirajući Maleziju kao vodeću destinaciju za obiteljski odmor.

Česta pitanja:

1. Kada se odvijala prodajna misija Turističke zajednice Malezije u Sjevernoj Africi?
– Prodajna misija se odvijala prošlog tjedna, a završila je 4. veljače 2024.

2. Koliko organizacija je sudjelovalo u delegaciji Misije?
– U delegaciji Misije sudjelovalo je 14 malezijskih organizacija, uključujući sedam putničkih agencija, šest hotela/odmarališta i jedno udruženje putovanja.

3. Kako su delegati prodajne misije predstavljali turističke proizvode Malezije?
– Delegati prodajne misije su sudjelovali na turističkim sajmovima, povezali se s predstavnicima turizma i medijima putem prezentacija i konferencija, te prikazivali video zapise “Malezija – Istinski Azija”.

4. Što je cilj Malezije u pogledu broja međunarodnih turista do 2024. godine?
– Cilj Malezije je privući 27,3 milijuna međunarodnih turista do 2024. godine, s prihodom od turizma preko 102,7 milijardi MYR.

5. Koje segmente turizma Malezija promovira?
– Malezija promovira segmente kao što su edukacijski turizam, rajevi za šoping i halal hrana, istovremeno ističući svoju poziciju kao vodeću destinaciju za obiteljski odmor.

Definicije ključnih pojmova:

1. Misija – Putovanje ili poslovni odlazak s ciljem postizanja određenih ciljeva ili izvršavanja određenih zadataka.

2. Malezija – Država u jugoistočnoj Aziji koja se sastoji od dva dijela: Zapadne Malezije, koja se nalazi na Malajskom poluotoku, i Malezijskog Bornea, koji se sastoji od sjevernih dijelova otoka Bornea.

3. Sjeverna Afrika – Regija na sjeveru afričkog kontinenta koja uključuje zemlje kao što su Alžir, Maroko, Tunis i Egipat.

4. Putničke agencije – Tvrtke ili organizacije koje pružaju usluge vezane uz organizaciju putovanja i turizma.

5. Hoteli/odmarališta – Smještajni objekti koji pružaju usluge smještaja i dodatne pogodnosti turistima, uključujući hotele i luksuzna odmarališta.

6. Udruženje putovanja – Organizacija koja predstavlja interese i promovira aktivnosti putničkih agencija i drugih dionika u turizmu.

Povezane veze:
Web stranica Opće direktorice za turizam Malezije
Visit Malaysia