Uspostavljena suradnja između UP turističkog odjela i Međunarodne buddhističke konfederacije za promicanje buddhističke kulture

Odjel za turizam i kulturu Uttar Pradesha i Međunarodna buddhistička konfederacija (IBC) iz New Delhija su virtualno potpisali Memorandum o razumijevanju (MoU) s ciljem promicanja buddhističke kulture na nacionalnoj i globalnoj razini.

Cilj ovog pokretanja je promovirati buddhizam i buddhističku kulturu kroz međusobnu suradnju na domaćoj i globalnoj razini. Ministar za turizam i kulturu Jaiveer Singh istaknuo je da Uttar Pradesh ima mnogo buddhističkih mjesta od povijesne važnosti te ističe maksimalni potencijal za razvoj buddhističkog turizma. Stalno se razvijaju turistička mjesta i objekti na takvim lokalitetima.

Suradnjom s Međunarodnom buddhističkom konfederacijom (IBC), otkrit ćemo buddhistička mjesta diljem države i pružiti zemljište kako bi ih IBC mogla razvijati, izjavio je Singh. Na ovoj ceremoniji prisutan je bio i glavni tajnik turističkog i kulturnog odjela Mukesh Kumar Meshram, koji je naglasio kako će uz pomoć IBC, buddhistička mjesta od povijesnog značaja biti predstavljena na međunarodnoj razini.

Direktor Međunarodne buddhističke konfederacije Abhijit Halder istaknuo je da IBC surađuje sa otprilike 40 zemalja kako bi stvorio svijest o turističkim mjestima povezanim s Gospodom Buddhom. Na ovom događaju su također bili prisutni posebni tajnik za turizam Ashwini Kumar Pandey i direktor turizma Prakhar Mishra.

Ova suradnja između Uttar Pradesha i Međunarodne buddhističke konfederacije predstavlja značajan korak u promicanju buddhističke kulture i turizma. Potpisivanje ovog MoU-a stvorit će novu sinergiju između lokalnih i međunarodnih entiteta te će omogućiti daljnji razvoj buddhističkih turističkih mjesta.

Često postavljana pitanja (FAQ) temeljena na glavnim temama i informacijama iz članka:

1. Što je Memorandum o razumijevanju (MoU) potpisan između Odjela za turizam i kulturu Uttar Pradesha i Međunarodne buddhističke konfederacije?
– MoU je potpisan s ciljem promicanja buddhističke kulture na nacionalnoj i globalnoj razini kroz međusobnu suradnju.

2. Koji je cilj ovog pokretanja?
– Cilj je promovirati buddhizam i buddhističku kulturu kroz suradnju na domaćoj i globalnoj razini.

3. Kako će Taj Uttar Pradesh surađivati s Međunarodnom buddhističkom konfederacijom (IBC)?
– Suradnja će omogućiti otkrivanje buddhističkih mjesta diljem države i pružiti zemljište za njihov razvoj od strane IBC-a.

4. Koliko zemalja surađuje s IBC-om u stvaranju svijesti o buddhističkim turističkim mjestima?
– IBC surađuje s otprilike 40 zemalja kako bi stvorio svijest o turističkim mjestima povezanim s Gospodom Buddhom.

5. Koji su sudionici prisustvovali potpisivanju MoU-a?
– Na ceremoniji su prisustvovali ministar za turizam i kulturu Jaiveer Singh, glavni tajnik turističkog i kulturnog odjela Mukesh Kumar Meshram, posebni tajnik za turizam Ashwini Kumar Pandey i direktor turizma Prakhar Mishra.

Definicije ključnih pojmova ili žargona korištenih u članku:
– Memorandum o razumijevanju (MoU): Službeni dokument koji prikazuje sporazum između dvije ili više strana o suradnji na određenim pitanjima.
– Buddhistička kultura: Skup običaja, vjerovanja i praksi povezanih s buddhizmom.
– Ndotske važnosti: Mjesta koja su imala značajnu povijesnu ulogu u buddhističkoj kulturi i vjerovanjima.
– Sinergija: Suradnja koja proizlazi iz kombiniranja snaga ili ciljeva.

Sugerirani povezani linkovi na glavnu domenu (ne podstranice):
https://www.up-tourism.com/ (“Turizam u Uttar Pradeshu”)
https://www.ibcworld.org/ (“Međunarodna buddhistička konfederacija”)

Molim obratite pažnju da su povezani linkovi samo primjeri i nije moguće provjeriti njihovu valjanost bez točne URL adrese.