Povećana potražnja za letovima na relaciji Incheon-Don Mueang

Brojne dodatne letove na relaciji Incheon-Don Mueang uvode se kako bi udovoljili visokoj potražnji Korejaca koji žele da pobegnu od zime u januaru i februaru, izjavio je menadžer zemlje Kim Jongmin. Aviokompanija trenutno nudi pet letova nedeljno od Incheona do Bangkoka, jedan od Incheona do Phuketa i dva od Incheona do Chiang Maija.

Kim je dodao da sada možemo reći da su naši [Tajland] letovi u potpunosti oporavljeni od Covid-19 i čak su povećani u frekvenciji. Takođe smo radili tokom pandemije Covid-19.

Korejski-Tajlandski putnički rute su u prošloj godini zabeležile rast od 190% u broju putnika, što je rezultiralo ukupnom dobiti od 11,3 milijarde dolara – što je više od nivoa iz 2019. godine.

Turizam Tajlanda je doživeo spor oporavak, prihodi još uvek nisu dostigli nivo pre Covid-a. Od 28 miliona stranih posetilaca u 2023. godini, Korejci su bili treći na listi sa 1,65 miliona turista, iza Malezije i Kine. Tajland je popularan među Korejcima zbog urbanih razgledanja, povlačenja i terena za golf.

Prema Međunarodnom udruženju za vazdušni saobraćaj (IATA), azija-pacifički region zabeležio je najveći godišnji rast vazdušnog saobraćaja u svetu 2023. sa povećanjem od 126,1%.

Često postavljana pitanja (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija iznesenih u članku:

1. Koje rute aviokompanija trenutno nudi na relaciji Incheon-Don Mueang?
– Trenutno aviokompanija nudi pet letova nedeljno od Incheona do Bangkoka, jedan let od Incheona do Phuketa i dva leta od Incheona do Chiang Maija.

2. Je li popunjenost letova na Tajland i dalje niska zbog pandemije?
– Ne, prema izjavi menadžera zemlje Kim Jongmina, letovi na Tajland su se oporavili od pandemije Covid-19 i čak su povećani u frekvenciji.

3. Koji su faktori doprinijeli rastu turizma Tajlanda u 2023. godini?
– Broj putnika na Korejsko-Tajlandskim putničkim rutama porastao je za 190% u 2023. godini, rezultirajući ukupnom dobiti od 11,3 milijarde dolara.

4. Koje su atrakcije u Tajlandu popularne među Korejcima?
– Tajland je popularan među Korejcima zbog urbanih razgledanja, povlačenja i terena za golf.

Definicije ključnih pojmova ili žargona korištenih u članku:

1. Covid-19 – bolest izazvana koronavirusom SARS-CoV-2.
2. Frekvencija – broj letova koji se obavljaju na određenoj ruti u određenom vremenskom razdoblju.
3. Azija-pacifički region – područje koje obuhvaća azijske zemlje i pacifičke otoke.
4. Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) – međunarodna organizacija koja okuplja aviokompanije i promovira sigurnost i razvoj avioprometa.

Predlozi srodnih linkova na glavno područje (domenu) (ne podstranice):

1. Korean airports
2. Thai airports
3. IATA
4. Tourism Thailand