Tulum je fokusirana na privlačenje indijskog tržišta vjenčanja na turistički sajam u Mumbaju

Tulum, popularno turističko odredište na obali Meksičkog Kariba, marljivo radi na privlačenju novih investitora i stranih tržišta. Kako bi postigla ove ciljeve, Tulum će sudjelovati na vodećem azijskom turističkom sajmu koji se održava u Mumbaju, Indiji od 8. do 10. veljače.

OTM Mumbai 2024 sajam okupit će 1.250 izlagača iz 50 zemalja, uključujući turoperatore, organizatore vjenčanja, putničke agencije, predstavnike aviokompanija i hotele. OTM Mumbai je jedan od najvećih turističkih sajmova na svijetu.

Glavna pozornica Tulumovog izlaganja bit će naglasiti Tulum kao idealnu lokaciju za digitalne startupe, modne i filmske produkcije. Međutim, najveći fokus bit će usmjeren na zauzimanje indijskog tržišta vjenčanja, jer se vjeruje da će to potaknuti dulji boravak gostiju na vjenčanjima i generirati veći prihod za lokalnu ekonomiju.

Jorge Molina Pérez, voditelj turističke zajednice Tuluma, izjavio je da je indijsko tržište dom najvećeg broja osoba iz srednjeg sloja s visokom kupovnom moći. Mnogi od njih žive u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Europi. Iako ne postoje izravni letovi iz Indije do Tulum, putnici iz Indije mogu letjeti do Cancúna preko Istanbula.

Prema konzultantskoj tvrtki za turizam IPK International, Indija je postala najveća azijska zemlja podrijetla međunarodnih putnika prvi put u 2022. godini. U posljednje tri godine, Indijci su napravili oko 1,8 milijardi putovanja, a industrija putovanja zemlje zabilježila je 8% rast domaćih i međunarodnih putovanja.

Mumbai je najveće izvoriste turizma u Indiji i glavna točka izlaska za zapadno i južnoindijska tržišta, što čini 60% indijskog izlaznog turističkog tržišta.

Tulumova prisutnost na OTM Mumbai 2024 sajmu pružit će priliku da se predstave kulturna i prirodna blaga ovog predivnog grada, s naglaskom na industriju vjenčanja. Cilj je diversifikacija ekonomije i privlačenje novih sektora i industrija.

Izvor: La Jornada Maya and La Verdad

Često postavljana pitanja (FAQ) na temelju glavnih tema i informacija iznesenih u članku:

1. U kojem se gradu održava vodeći azijski turistički sajam?
Tulum će sudjelovati na vodećem azijskom turističkom sajmu koji se održava u Mumbaju, Indiji.

2. Koliko izlagača će biti na OTM Mumbai 2024 sajmu?
OTM Mumbai 2024 sajam će okupiti 1.250 izlagača iz 50 zemalja.

3. Koji su glavni sektori na koje će Tulum staviti naglasak na sajmu?
Tulum će se fokusirati na predstavljanje sebe kao idealne lokacije za digitalne startupe, modne i filmske produkcije.

4. Na koje tržište će se najviše usmjeriti i zašto?
Tulum će se najviše usmjeriti na zauzimanje indijskog tržišta vjenčanja jer se vjeruje da će to potaknuti dulji boravak gostiju na vjenčanjima i generirati veći prihod za lokalnu ekonomiju.

5. Kako indijski putnici trenutno dolaze do Tulum?
Iako ne postoje izravni letovi iz Indije do Tulum, putnici iz Indije mogu letjeti do Cancúna preko Istanbula.

6. Koja je najveća azijska zemlja podrijetla međunarodnih putnika?
Indija je postala najveća azijska zemlja podrijetla međunarodnih putnika prvi put u 2022. godini.

7. Koji je najveći izvor turizma u Indiji?
Mumbai je najveće izvoriste turizma u Indiji.

Sugestije za srodne veze:

– Više informacija o OTM Mumbai sajmu: OTM Mumbai
– Turistička zajednica Tuluma: Tulum.travel
– Informacije o putovanjima iz Indije: Incredible India