Utjecaj društvenih medija na turizam u Iranu

Iran je zemlja bogate povijesti, kulture i prekrasne prirode koju mnogi putnici žele istražiti. Međutim, blogeri i kreatori sadržaja na društvenim mrežama u Iranu suočavaju se s sve većim pritiskom od vlasti. U pokušaju da potaknu turizam, vlada je odlučila pozvati 20 stranih utjecajnih osoba da posjete zemlju.

Zamjenik ministra turizma, Ali Asghar Shalbafian, objavio je ovu vijest 6. veljače. Prema web stranici Didban Iran, blogeri i prodavači odjeće suočavaju se s strožim propisima o sadržaju na mreži, posebno uoči Nowruza, perzijske Nove godine koja se slavi u ožujku.

Didban Iran navodi da su mnogi prisiljeni obrisati objave koje prikazuju žene bez hidžaba ili modele u neprikladnim pozama. Također je zabranjeno korištenje stranih modela.

Reza Olfat Nasab, član Odbora direktora Unije za online poslovanje, izjavio je: “Već neko vrijeme je teško. Objavljivanje fotografija je samo jedan od naših problema, suočavamo se s većim pitanjima poput brzine interneta i ograničenja.”

Unatoč izazovima s kojima se suočava internetska zajednica u Iranu, vlada je odlučna u promicanju turizma. Pozivajući strane influencere izražava se nadu u stvaranje pozitivnog doživljaja i promociju zemlje na globalnoj razini.

Dok se blogeri i kreatori sadržaja suočavaju s ograničenjima, turističke agencije i hoteli u Iranu nastavljaju se truditi privući posjetitelje. Otkrivanje ljepota i jedinstvenosti zemlje može biti iznimno važno za gospodarski razvoj.

Vrijeme će pokazati kako će izazovi koje predstavljaju društveni mediji utjecati na budući razvoj turizma u Iranu. Nadamo se da će vlada prepoznati važnost slobode izražavanja i podržati kreativnost blogera i kreatora sadržaja koji mogu pomoći u stvaranju pozitivne slike zemlje.

FAQ:

1. Kakav pritisak vlasti blogeri i kreatori sadržaja na društvenim mrežama u Iranu trenutno doživljavaju?
Blogeri i kreatori sadržaja na društvenim mrežama u Iranu suočavaju se s sve većim pritiskom od vlasti. Oni se suočavaju s strožim propisima o sadržaju na mreži, posebno uoči Nowruza, perzijske Nove godine.

2. Što je Nowruz?
Nowruz je perzijska Nova godina koja se slavi u ožujku.

3. Kako se blogeri i kreatori sadržaja moraju prilagoditi novim propisima?
Mnogi blogeri i kreatori sadržaja prisiljeni su obrisati objave koje prikazuju žene bez hidžaba ili modele u neprikladnim pozama. Također je zabranjeno korištenje stranih modela.

4. Kakve izazove turistička industrija u Iranu ima pred sobom?
Turističke agencije i hoteli u Iranu trude se privući posjetitelje i otkriti ljepote i jedinstvenosti zemlje. Budući razvoj turizma u Iranu bit će utjecajan zbog izazova koje predstavljaju društveni mediji.

5. Kako vlada Iranu pomaže u promicanju turizma?
Vlada Iranu poziva strane influencere kako bi se stvorio pozitivan dojam o zemlji i promovirala na globalnoj razini.

Definitions:
– Nowruz: Perzijska Nova godina koja se slavi u ožujku.
– Hidžab: Tradicionalna muslimanska obveza pokrivanja tijela i kose.

Related links:
IRNA (Islamic Republic News Agency)