Velika medijska delegacija iz Indije posjetila Jordan

Jordan Tourist Board (JTB) ugostio je veliku medijsku delegaciju iz Indije koja je uključivala 52 novinara, glavne urednike novina, influensere iz filmske industrije i urednike časopisa. Posjeta, koja je planirana od utorka do petka, u skladu je s JTB-ovim strategijskim planom da predstavi turistička i arheološka blaga Jordana međunarodnoj publici, priopćila je agencija Petra prenoseći JTB-ovu izjavu.

JTB je istaknuo važnost privlačenja utjecajnih osoba iz filmske industrije diljem svijeta kako bi istražili povijesne, kulturne i prirodne lokacije Jordana za međunarodnu filmsku produkciju.

Itinerar medijske delegacije uključivao je posjete ikoničnim lokacijama kao što su Wadi Rum, Aqaba i Amman, tijekom snimanja dijelova međunarodnog indijskog filma “Bade Miyan Chote Miyan”.

JTB, prepoznajući potencijal indijskog tržišta kao jedno od najperspektivnijih za poticanje turizma u Jordanu, pružio je ključnu podršku filmskoj ekipi.

Kraljevska filmska komisija (RFC), odgovorna za logističke usluge za međunarodne filmske produkcije u Jordanu, osigurala je neometano iskustvo pružajući sveobuhvatne informacije o postupcima snimanja, dobivanju potrebnih dozvola, identificiranju prikladnih lokacija i pomoći pri carinskom odobrenju za tehničku opremu.

Generalni direktor JTB-a Abdelrazzaq Arabiyat istaknuo je da je domaćin indijske medijske delegacije naglasak na zajedničkim interesima turističke i filmske industrije u Jordanu. Istaknuo je mogućnosti ulaganja koje Jordan pruža kao simbol stabilnosti i sigurnosti u regiji, s turističkim komponentama, raznolikošću klime, izvrsnom geografskom pozicijom i autentičnom gostoljubivošću.

Generalni direktor RFC-a Mohannad Bakri istaknuo je blisku povezanost turističkog i filmskog sektora. Snimanje u Jordanu prikazuje slikovite lokacije i karakterističnu kulturu te služi kao moćan alat za promoviranje Jordana kao vrhunske turističke destinacije.

Delegacija je izrazila divljenje bogatstvu ponude Jordana u turizmu i povijesnoj baštini, hvaleći toplu i darežljivu jordaansku gostoljubivost.

FAQ:

1. Tko je ugostio medijsku delegaciju iz Indije u Jordanu?
– Medijsku delegaciju iz Indije u Jordanu ugostio je Jordan Tourist Board (JTB).

2. Kada je delegacija posjetila Jordan?
– Delegacija je posjetila Jordan od utorka do petka.

3. Koji su ciljevi posjete medijske delegacije?
– Ciljevi posjete medijske delegacije su predstaviti turistička i arheološka blaga Jordana međunarodnoj publici, posebno fokusirajući se na filmsku industriju.

4. Koje su lokacije posjećene tijekom posjete?
– Tijekom posjete, delegacija je posjetila ikonične lokacije poput Wadi Ruma, Aqabe i Ammana, koje su dio snimanja međunarodnog indijskog filma “Bade Miyan Chote Miyan”.

5. Kako je Jordan podržao filmsku ekipu?
– Jordan Tourist Board pružio je ključnu podršku filmskoj ekipi, prepoznajući potencijal indijskog tržišta za poticanje turizma u Jordanu.

6. Koja je uloga Kraljevske filmske komisije?
– Kraljevska filmska komisija (RFC) odgovorna je za logističke usluge za međunarodne filmske produkcije u Jordanu, osiguravajući neometano iskustvo snimanja i pružajući sveobuhvatne informacije i podršku.

7. Što je istaknuo generalni direktor JTB-a?
– Generalni direktor JTB-a istaknuo je zajedničke interese turističke i filmske industrije u Jordanu te mogućnosti ulaganja koje Jordan pruža kao simbol stabilnosti i sigurnosti, s turističkim potencijalom, raznolikošću klime, izvrsnom geografskom pozicijom i gostoljubivošću.

8. Kako snimanje u Jordanu doprinosi promociji turizma?
– Snimanje u Jordanu prikazuje slikovite lokacije i karakterističnu kulturu te služi kao moćan alat za promoviranje Jordana kao vrhunske turističke destinacije.

Definicije:

– Jordan Tourist Board (JTB) – Turistička organizacija Jordana odgovorna za promociju turizma u zemlji.

– Wadi Rum – Pustinja u Jordanu poznata po svojim crvenim pijescima, stijenama i slikovitim skalama.

– Aqaba – Grad smješten na obali Crvenog mora u Jordanu, popularno turističko odredište zbog svojih prekrasnih plaža i ronjenja.

– Amman – Glavni grad Jordana i najveći grad u zemlji.

– Kraljevska filmska komisija (RFC) – Organizacija odgovorna za potporu i logističke usluge za međunarodne filmske produkcije u Jordanu.

Sugestije povezanih linkova:
Jordan Travel
Royal Film Commission Jordan