Vitalnost ruralnog turizma u Waterfordu

Novi događaj ruralnog turizma u Waterfordu održao se u srijedu, 28. veljače u Hotelu Park Dungarvan. Preko 50 poslovnih subjekata u turizmu prisustvovalo je ovom događaju, izražavajući velik interes za razvoj svojih poslova i unaprjeđenje ukupne turističke ponude u Waterfordu. Mreža ruralnog turizma u Waterfordu sastoji se od pet područja (Copper Coast, Blackwater Valley, Comeragh Uplands, Gaeltacht i Waterford Estuary), a sva su područja dobro zastupljena na ovom događaju.

Umrežavanje između poslovnih subjekata stvorilo je veliko uzbuđenje jer su se razgovaralo, povezivalo i planiralo kako bi se zajedno stvorila bolja iskustva za posjetitelje u Waterfordu. Fáilte Ireland, Waterford City and County Council te Waterford Local Enterprise Office pružili su ažuriranja i istaknuli dostupnu podršku za razvoj ruralne turističke mreže u Waterfordu.

Novi koordinator mreže, Julie O’Brien iz tvrtke Runda Hospitality and Tourism Solutions, održala je edukativnu radionicu o poslovanju u turizmu koja je sudionicima omogućila bolje razumijevanje turističke industrije, održivog turizma, ciljne skupine kupaca, jedinstvenih prodajnih točaka, maksimiziranje brenda “Ireland’s Ancient East” i postizanje prisustva na internetskoj stranici “www.discoverireland.ie”. Julie je također održala dio događanja posvećen umrežavanju te je komentirala kako je “cijela dvorana oživjela dok su ljudi s ponosom govorili o svojim poslovanjima. Vidjelo se iz interakcija na različitim stolovima koliko su svi bili zainteresirani da se upoznaju i pronađu načine suradnje kako bi unaprijedili iskustvo posjetitelja u Waterfordu i održali lokalnu zajednicu”.

Mary Houlihan, direktorica “Ireland’s Ancient East” u Fáilte Ireland, pružila je pregled Plana razvoja destinacije i iskustva u Waterfordu (DEDP), petogodišnjeg plana koji je razvio Fáilte Ireland u suradnji sa zainteresiranim stranama kako bi razvio turizam u Waterfordu. Mary je također naglasila važnost pozicioniranja Waterforda kao vodeće destinacije na otvorenom te privlačenje posjetitelja u sve dijelove okruga putem razvoja ruralnih turističkih mreža i projekta “Waterford Orientation”. Mary je također podijelila program podrške koje će Fáilte Ireland pružiti u 2024. godini kako bi pomogao poslovnim subjektima u razvoju njihove ponude i podršci njihovom uspjehu.

Ruralni turizam u Waterfordu prepoznat je kao ključni projekt u Planu razvoja destinacije i iskustva u Waterfordu, a daljnji razvoj ruralne turističke mreže važan je za postizanje ciljeva koji uključuju promicanje prirodnih ljepota, suradnju i orijentaciju posjetitelja kako bi razumjeli kako doživjeti ovo odredište.

Orna Holohan, turistička službenica Waterford City and County Council, istaknula je ambiciju ruralnih turističkih subjekata za održivim rastom turističkog potencijala ruralnog Waterforda. Waterford City and County Council, zajedno s Fáilte Irelandom, posvećeni su suradnji s ruralnim turističkim subjektima kako bi ostvarili puni turistički potencijal Waterforda, istovremeno osiguravajući prosperitet zajednica diljem okruga.

Bríd Kirby, stariji razvojni službenik u Waterford Local Enterprise Office, također je predstavila podršku povezanu s održivošću koje LEO može pružiti. Ova podrška uključuje program “Green for Business”, besplatni program koji pomaže malim poduzećima da naprave prve korake prema održivosti, te “Energy Efficiency Grant” koji podržava ulaganje u tehnologije i opremu poduzeća koje smanjuju njihov utjecaj na okoliš. Za više informacija o ovim programima podrške, možete poslati e-mail na [email protected].

Waterford City and County Council zahvaljuje svima koji su prisustvovali događaju i veselimo se nastavku razvoja Ruralne turističke mreže Waterforda u partnerstvu s Fáilte Irelandom i drugim važnim dionicima, uključujući Waterford Leader Partnership, Waterford LEO i Runda Hospitality and Tourism Solutions.

Ako želite saznati više o Ruralnoj turističkoj mreži Waterforda ili se pridružiti jednom od pet Klastera u Waterfordu, slobodno pošaljite e-mail na adresu [email protected].

Ovaj projekt financiraju Waterford City and County Council i Fáilte Ireland.

Slika – Besplatna za korištenje: Nathan Burke Photography

Često postavljana pitanja (FAQ) temeljena na glavnim temama i informacijama iz članka:

1. Koji je cilj događaja ruralnog turizma u Waterfordu?
Cilj događaja je potaknuti razvoj poslova i unaprjeđenje turističke ponude u Waterfordu kroz umrežavanje poslovnih subjekata.

2. Koje su područja uključena u mrežu ruralnog turizma u Waterfordu?
Područja uključena u mrežu su Copper Coast, Blackwater Valley, Comeragh Uplands, Gaeltacht i Waterford Estuary.

3. Tko je koordinator mreže i koju je radionicu održala?
Koordinator mreže je Julie O’Brien iz tvrtke Runda Hospitality and Tourism Solutions. Održala je edukativnu radionicu o poslovanju u turizmu.

4. Koja je internet stranica koja je spomenuta za prisutnost?
Internet stranica je “www.discoverireland.ie”.

5. Tko je pružio pregled Plana razvoja destinacije i iskustva u Waterfordu (DEDP)?
Pregled Plana razvoja destinacije i iskustva u Waterfordu (DEDP) pružila je Mary Houlihan, direktorica “Ireland’s Ancient East” u Fáilte Ireland.

6. Koji su ciljevi Plan razvoja destinacije i iskustva u Waterfordu?
Ciljevi uključuju promicanje prirodnih ljepota, suradnju i orijentaciju posjetitelja kako bi razumjeli kako doživjeti ovo odredište.

7. Kako Waterford City and County Council podržava ruralne turističke subjekte?
Waterford City and County Council surađuje s ruralnim turističkim subjektima kako bi ostvarili turistički potencijal Waterforda i osigurali prosperitet zajednica.

8. Koje vrste podrške pruža Waterford LEO?
Waterford LEO pruža podršku povezanu s održivošću, uključujući programe “Green for Business” i “Energy Efficiency Grant”.

9. Kako se može saznati više informacija o Ruralnoj turističkoj mreži Waterforda?
Za više informacija o Ruralnoj turističkoj mreži Waterforda ili pridruživanju Klasterima u Waterfordu, možete poslati e-mail na adresu [email protected].

10. Tko financira ovaj projekt?
Projekt financiraju Waterford City and County Council i Fáilte Ireland.

Srodne poveznice:
Waterford City and County Council
Fáilte Ireland
Waterford Leader Partnership
Waterford LEO
Runda Hospitality and Tourism Solutions