Wellness Tourism Predicted to Reach $1369.22 Billion by 2028

Prema izvješću The Business Research Company’s “Wellness Tourism Global Market Report 2024”, očekuje se da će tržište wellness turizma doseći vrijednost od 1369.22 milijarde dolara do 2028. godine, uz godišnju stopu rasta od 10.9%. Ovo istraživanje pruža abecedu tržišta i pokriva sve njegove aspekte.

Rast tržišta wellness turizma rezultat je povećanja potrošnje turista na kulturni i sportski turizam. Sjeverna Amerika očekuje se da će imati najveći udio na tržištu wellness turizma. Među vodećim igračima na tržištu wellness turizma su Hilton Worldwide, Marriott International Inc., Four Seasons Hotels Ltd., Accor S.A, Hyatt Hotels Corporation i Intercontinental Hotels Group.

Wellness turizam obuhvaća različite vrste usluga, uključujući prijevoz, smještaj, prehranu, kupovinu, aktivnosti i izlete te druge usluge. Putnici koji sudjeluju u wellness turizmu mogu biti primarni ili sekundarni putnici. Također, wellness turizam se može odvijati na domaćem ili međunarodnom nivou.

Wellness turizam promiče zdravlje i dobrobit kroz psihološke, fizičke i duhovne aktivnosti. Ovaj oblik turizma omogućuje pojedincima da se usredotoče na očuvanje ili poboljšanje svoje osobne dobrobiti.

Podaci sadržani u izvješću o wellness turizmu uključuju i karakteristike tržišta, trendove i strategije, makroekonomski scenarij, veličinu i rast tržišta te konkurentske krajolike i profil tvrtki. Izvješće također pruža uvid u buduće izglede tržišta wellness turizma i analizu potencijala.

S rastom svijesti o važnosti zdravlja i dobrobiti, wellness turizam je postao ključna industrija koja nastavlja snažno rasti i donositi značajne prihode. Predviđa se da će tržište wellness turizma i dalje rasti u godinama koje dolaze, pružajući putnicima širom svijeta mogućnost da postignu ravnotežu uma, tijela i duha.

Često postavljana pitanja (FAQ) o wellness turizmu:

1. Kako se očekuje da će tržište wellness turizma rasti do 2028. godine?
Prema izvješću The Business Research Company’s “Wellness Tourism Global Market Report 2024”, očekuje se da će tržište wellness turizma doseći vrijednost od 1369.22 milijarde dolara do 2028. godine, uz godišnju stopu rasta od 10.9%.

2. Koji su vodeći igrači na tržištu wellness turizma?
Među vodećim igračima na tržištu wellness turizma su Hilton Worldwide, Marriott International Inc., Four Seasons Hotels Ltd., Accor S.A, Hyatt Hotels Corporation i Intercontinental Hotels Group.

3. Koje usluge obuhvaća wellness turizam?
Wellness turizam obuhvaća različite vrste usluga, uključujući prijevoz, smještaj, prehranu, kupovinu, aktivnosti i izlete te druge usluge.

4. Kakve su karakteristike wellness turizma?
Wellness turizam promiče zdravlje i dobrobit kroz psihološke, fizičke i duhovne aktivnosti. Ovaj oblik turizma omogućuje pojedincima da se usredotoče na očuvanje ili poboljšanje svoje osobne dobrobiti.

5. Kako se može sudjelovati u wellness turizmu?
Putnici koji sudjeluju u wellness turizmu mogu biti primarni ili sekundarni putnici. Također, wellness turizam se može odvijati na domaćem ili međunarodnom nivou.

6. Koje informacije pruža izvješće o wellness turizmu?
Izvješće o wellness turizmu sadrži karakteristike tržišta, trendove i strategije, makroekonomski scenarij, veličinu i rast tržišta te konkurentske krajolike i profil tvrtki. Također pruža uvid u buduće izglede tržišta wellness turizma i analizu potencijala.

Za dodatne informacije o wellness turizmu, možete posjetiti link (link je primjeren samo ako je 100% valjan).