Acapulco Počinje Brži Oporavak Nakon Uragnana Otis

Nakon brze obnove nakon razaranja od uragana Otis u listopadu, Acapulco se oporavlja brže nego što se očekivalo, izjavio je ovaj tjedan šef Meksičkog Ministarstva Turizma (Sectur). Miguel Torruco Marqués izvijestio je da luka ima 7.110 raspoloživih soba u 167 hotela, što premašuje očekivani broj za prvo tromjesečje 2024. godine za više od 400.
Predsjednik López Obrador održao je jutarnju konferenciju za novinare u Acapulcu, istaknuti brzi oporavak grada. (Presidencia / Cuartoscuro)
Također to znači da je Acapulco spreman primiti turiste, kao i domaćin velikih događaja poput mexičkog teniskog turnira za muškarce koji se održava sljedećeg tjedna u areni GNP Seguros. Jedanaest od 20 najboljih igrača svijeta potvrdilo je da će sudjelovati u Openu, napomenuo je Torruco.
Još veći nadolazeći događaj je Godišnji meksički turistički tijelas, koji se prošle godine održao u Mexico Cityju i promovira meksički turizam i proizvode. 48. izdanje zakazano je od 10. do 12. travnja u expo centru Expo Mundial Imperial u Acapulcu, gdje će više od 900 tvrtki i objekata izložiti svoje ponude.
Do sada se prijavilo turističkih profesionalaca iz 33 zemlje, rekao je Torruco, napominjući da će tamo biti 500 kupaca, uključujući najmanje 125 izvan granica Meksika, broj koji očekuje da će rasti.
Postojala je zabrinutost da neće biti dovoljno hotelskih soba za održavanje sajma – ili posjetitelja tijekom uskrsnog tjedna, od 24. do 31. ožujka – ali barem 8.000 soba biti će dostupno do tada, rekao je Santos Ramírez Cuevas, ministar turizma države Guerrero.
Ramírez je rekao da će 19.000 soba koje su bile dostupne prije uragana Otis ponovno biti dostupne u posljednjem kvartalu 2024. godine, te je naglasio da će se mnoge od njih obnoviti ili potpuno ponovno izgraditi – što će ih učiniti privlačnijima turistima.
Financiera para el Bienestar, državna institucija, pomogla je, dodao je Ramírez, izdajući vrlo povoljne kredite koji se vraćaju u roku od dvije godine. Rekao je da je 103 hotela trenutno dobilo kreditnu liniju.
Torruco je rekao da su potvrđena 24 događaja velikog razmjera u Acapulcu ove godine, od Međunarodnog festivala mariachija, do turnira u nogometu na plaži, do događaja u rvanju Lucha Libre AAA Worldwide.
Samo ti događaji očekuje se da će privući više od 38.000 turista, a sada kada je povezanost putem kruzera ponovno u potpunosti funkcionalna, kalendar kruzera privući će još više turista, dodao je.
Predsjednik također je nadzirao istovar više od 3.000 hladnjaka iz Kine, kao dio javne pomoći koju je vlada pružila kućanstvima. (Presidencia / Cuartoscuro)
Da bi se pohvalio brzim oporavkom Acapulca, predsjednik Andrés Manuel López Obrador održao je svoju jutarnju konferenciju za novinare (mañanera) u gradu, prije nego što se preselio na pomorsku lukobran kako bi nadgledao istovar 3.234 hladnjaka iz Kine.
Vlada je sada dostavila 190.750 paketa kućanskih potrepština obiteljima koje je pogođen uraganom, s dodatnih 59.520 na putu, izjavio je ministar obrane Luis Cresencio Sandoval. Dodao je da je podijeljeno ili će se podijeliti 41.464 hladnjaka i 18.742 štednjaka.
Da bi se ubrzala distribucija, izgrađen je veliki centar za prikupljanje, zajedno s tri manja skladišta i 10 mjesta za dostavu. Nadaju se da će svi proizvodi biti distribuirani do kraja ovog mjeseca, rekao je Cresencio.
Usred pozitivnih vijesti o oporavku, Acapulco se suočava s “rastućim valom nasilja”, prema novinama Milenio. Na Valentinovo ovog tjedna, četiri osobe, uključujući dva policijska službenika, ubijene su pucnjavom.
S izvještajem iz La Jornade i Milenio.

FAQ:

1. Kako se brzo obnavlja Acapulco nakon uragana Otisa?
Nakon razaranja od uragana Otis u listopadu, Acapulco se oporavlja brže nego što se očekivalo. Luka ima 7.110 raspoloživih soba u 167 hotela, što premašuje očekivani broj za prvo tromjesečje 2024. godine za više od 400.

2. Koji je nadolazeći događaj u Acapulcu?
Godišnji meksički turistički tijelas, koji se prošle godine održao u Mexico Cityju, ove godine će se održati od 10. do 12. travnja u expo centru Expo Mundial Imperial u Acapulcu. Više od 900 tvrtki i objekata će izložiti svoje ponude.

3. Koliko će hotelskih soba biti dostupno tijekom uskrsnog tjedna?
Barem 8.000 soba bit će dostupno tijekom uskrsnog tjedna, od 24. do 31. ožujka. Do kraja 2024. godine, očekuje se da će 19.000 soba koje su bile dostupne prije uragana Otis ponovno biti dostupne, mnoge od njih obnovljene ili potpuno ponovno izgrađene.

4. Kako su financijski podržani projekti obnove u Acapulcu?
Financiera para el Bienestar, državna institucija, izdala je vrlo povoljne kredite za obnovu hotela u Acapulcu. Trenutno, 103 hotela su dobila kreditnu liniju.

5. Koje događaje možemo očekivati ​​u Acapulcu ove godine?
Ove godine je potvrđeno 24 događaja velikog razmjera, uključujući Međunarodni festival mariachija, turnir u nogometu na plaži i događaja u rvanju Lucha Libre AAA Worldwide. Ovi događaji očekuje se da će privući više od 38.000 turista.

6. Kakva je situacija s nasiljem u Acapulcu?
Iako je Acapulco doživio brz oporavak, suočava se s “rastućim valom nasilja”. U posljednjem incidentu, četiri osobe, uključujući dva policijska službenika, ubijene su pucnjavom na Valentinovo.

Definitions:
– Uragan Otis: Uragan koji je pogodio Acapulco u listopadu.
– Sectur: Meksičko Ministarstvo Turizma.
– Opener: Mexički teniski turnir za muškarce.
– Expo Mundial Imperial: Expo centar u Acapulcu.

Suggested related links:
Posjetite Meksiko
Acapulco.com