Konkurencija se zahuktava u privlačenju tajlandskih turista

Turistički dužnosnici u Hong Kongu i Tajvanu predviđaju da će se konkurencija za privlačenje tajlandskih turista intenzivirati u raznim odredištima do 2024. godine.

K11 Art Mall u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom u Hong Kongu nudi ture počevši od samo 8000 bahtova kako bi privukao tajlandske turiste. Ipak, Wang Xing, direktorica Odjela za turizam u Hong Kongu, naglašava da će turistički sektor Hong Konga pružiti nove atrakcije koje će privući Tajlandane, kao što su nove destinacije i turističke rute za duhovne putnike i ljubitelje hrane.

S druge strane, Tajvan je također snažno prisutan na tajlandskom turističkom tržištu. Cindy Chen, direktorica Tajvanskog ureda za turizam u Bangkoku, ističe uspjeh prošlogodišnje kampanje “Sve je baš kako treba u Tajvanu” među tajlandskim putnicima. Najpopularnija odredišta u Tajvanu među Tajlandanama su trgovačka četvrt Ximending, jezero Sun Moon, Nacionalni park Alishan i Nacionalni park Taroko.

Zadovoljni postignutim rezultatima, tajvansko Ministarstvo prometa i komunikacija i Turistička uprava nastavit će s raznolikim promocijama kako bi privukli tajlandske turiste i ove godine. Tako je tijekom prvih 10 mjeseci prošle godine Tajvan posjetilo 233.791 Tajlanđanina, što predstavlja porast od 1,79% u odnosu na 2019. godinu.

Dok se očekuje i daljnje jačanje konkurencije između Hong Konga i Tajvana, jedno je sigurno – tajlandski turisti će imati sve više opcija za odabir svojih putovanja u budućnosti.

Česta pitanja (FAQs) – Turistička konkurencija između Hong Konga i Tajvana

1. Koje turističke atrakcije u Hong Kongu privlače tajlandske turiste?
Turistički dužnosnici u Hong Kongu planiraju privući tajlandske turiste novim atrakcijama, kao što su nove destinacije i turističke rute za duhovne putnike i ljubitelje hrane.

2. Kako K11 Art Mall privlači tajlandske turiste?
K11 Art Mall u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom u Hong Kongu nudi ture počevši od samo 8000 bahtova kako bi privukao tajlandske turiste.

3. Koja su najpopularnija odredišta u Tajvanu za tajlandske turiste?
Trgovačka četvrt Ximending, jezero Sun Moon, Nacionalni park Alishan i Nacionalni park Taroko su najpopularnija odredišta u Tajvanu među Tajlandanama.

4. Kakve su bile prošlogodišnje kampanje tajvanskog Ministarstva prometa i komunikacija i Turističke uprave?
Prošlogodišnja kampanja “Sve je baš kako treba u Tajvanu” bila je vrlo uspješna među tajlandskim putnicima. Tajvansko Ministarstvo prometa i komunikacija i Turistička uprava planiraju nastaviti s raznovrsnim promocijama i ove godine.

5. Koliko tajlandskih turista je posjetilo Tajvan prošle godine?
Prvih 10 mjeseci prošle godine Tajvan je posjetilo 233.791 Tajlanđanina, što je porast od 1,79% u odnosu na 2019. godinu.

Srodne veze:
discoverhongkong.com/hr (Desitnacije i aktivnosti u Hong Kongu)
eng.taiwan.net.tw (Službena stranica turističke organizacije Tajvana)