Sichon: Oaza mira i nagrađivane zgrade poput Urasaya Beachfront Residences obogaćuju njegovu privlačnost

Prometna gužva gotovo da ne postoji u Sichonu, Tajlandovoj najnovijoj mirnoj destinaciji. Krisda/Shutterstock
Tajland se 2023. godine izdvojio kao globalna atrakcija za putnike i pohvalio se među tri najposjećenija turistička odredišta na svijetu. Ovo priznanje cementiralo je njegov status kao prvoklasne destinacije na globalnoj putničkoj karti. No, ovaj porast turizma nije bez svojih izazova.
U Phuketu, očekuje se bliska prometna kriza, nazvana “automagedon”, koja će nastupiti 2024. godine. Razlog tome su prometne gužve koje premašuju mogućnosti proširenja transportne mreže na otoku. Ostale popularne destinacije poput Pattaye i Hua Hina također se pripremaju za značajnu prometnu gužvu 2024. godine. Osim toga, stalna buka jet skija i banana čamaca sve je više u raskoraku s rastućom željom turista za mirnoćom.
Bill Barnett, izvršni direktor tvrtke C9 Hotelworks, rekao je: “Sezona 2023/2024. vjerojatno će dovesti do prometne katastrofe koja će imati dubok utjecaj na turiste i stanovnike. Potpuni neuspjeh u pretvaranju infrastrukturnih projekata s papira u stvarnost tijekom posljednjeg desetljeća imat će dugotrajne posljedice.”
Izvor slike: Urasaya Property Co., Ltd.
U skladu s tim, Condé Nast Traveler ističe rast trenda “tihe putovanja”. Ovaj novi trend, koji uključuje izolirane prirodne ljetovališta, mirne retreate i opuštajuće šetnje, definirat će putnički krajolik ove godine.
Mirne destinacije poput Sichona sve su popularnije u Tajlandu jer zadovoljavaju rastuću želju turista za mirnim i opuštajućim okruženjima. To se može vidjeti po značajnom porastu posjetitelja koji traže odredišta koja pružaju prekid od gužvi na drugim turističkim mjestima.
U mirnom okruženju Sichona, projekt Urasaya Beachfront Residences, razvijen od strane tvrtke Urasaya Property Co., Ltd., ostavio je svoj trag, osvojivši priznanja na 18. dodjeli nagrada za nekretnine Tajlanda PropertyGuru 2023. Projekt je nagrađen u kategorijama Najbolji stambeni razvoj (Greater Samui) i Najbolji arhitektonski dizajn stambenih objekata (Greater Samui), ističući njegovu važnost u poboljšanju šarma regije.
Izvor slike: Urasaya Property Co., Ltd.
Sichon, proslavljen od strane Lonely Planeta kao jedna od 10 najboljih plaža u Tajlandu, sve više postaje prepoznata kao mirna destinacija. Urasaya Beachfront Residences nadopunjuje tu mirnu atmosferu svojom ekskluzivnom kolekcijom luksuznih vila s bazenima. Ove vile, dizajnirane od strane Oracle Architects, spajaju modernu udobnost s elementima tajlandske arhitekture juga, smještene na izvrsnim obalnim parcelama s prostranim izlazom na plažu.
Podržavajući ovaj trend, infrastrukturni razvoji u Nakhon Si Thammaratu, poput nove međunarodne zračne luke s terminalom sposobnim za godišnji prihvat četiri milijuna putnika, omogućuju lakši pristup ovim mirnim područjima. Ovo pozicionira Sichon i slična odredišta kao atraktivnu alternativu popularnijim područjima.
Dok zemlja i dalje privlači raznolike međunarodne posjetitelje, razvoji poput nagrađivanog Urasaya-a spremni su pružiti neusporedivu kombinaciju mira, luksuza i kulturne autentičnosti koja zadovoljava promjenjive želje globalnih putnika i kupaca nekretnina.
Ovaj članak napisala je Gynen Kyra Toriano, upravitelj digitalnog sadržaja tvrtke PropertyGuru. Za više informacija, pošaljite e-mail na [email protected].

FAQ:

1. Koji je razlog naziva “automagedon” za prometnu krizu na Phuketu?
– Razlog tome su prometne gužve koje premašuju mogućnosti proširenja transportne mreže na otoku.

2. Koje druge popularne destinacije u Tajlandu se također pripremaju za značajnu prometnu gužvu?
– Ostale popularne destinacije poput Pattaye i Hua Hina također se pripremaju za značajnu prometnu gužvu.

3. Što je trend “tihih putovanja”?
– Trend “tihih putovanja” uključuje izolirana prirodna ljetovališta, mirne retreate i opuštajuće šetnje.

4. Kako se Sichon pozicionira kao mirna destinacija?
– Sichon se sve više prepoznaje kao mirna destinacija, posebno zbog projekta Urasaya Beachfront Residences koji pruža ekskluzivne luksuzne vile s bazenima.

5. Što omogućuje lakši pristup mirnim područjima poput Sichona?
– Infrastrukturni razvoji poput nove međunarodne zračne luke s terminalom sposobnim za godišnji prihvat četiri milijuna putnika omogućuju lakši pristup ovim mirnim područjima.

Definitions:
– Automagedon: Naziv za prometnu krizu koja će nastupiti na Phuketu 2024. godine zbog prometnih gužvi koje premašuju mogućnosti proširenja transportne mreže na otoku.
– Tiha putovanja: Trend koji uključuje izolirana prirodna ljetovališta, mirne retreate i opuštajuće šetnje.

Suggested related links:
urasayaproperty.com – Službena web stranica tvrtke Urasaya Property Co., Ltd., koja je razvila Urasaya Beachfront Residences u Sichonu.
lonelyplanet.com/thailand – Lonely Planet, priznati izdavač putničkih vodiča, ima informacije o putovanju u Tajlandu.
propertyguru.co.th – PropertyGuru Thailand, stranica koja pruža informacije o nekretninama u Tajlandu.