Potpore za razvoj turizma u Cornwallu nadmašuju očekivanja

Turistička razvojna korporacija Cornwall (TDCC) s nestrpljenjem očekuje još jednu uspješnu godinu u poticanju rasta u sektoru turizma. Tijekom 2023. godine, Turistički razvojni fond je dodijelio više od 300.000 dolara za 34 prijavitelja koji su organizirali događaje, konferencije i turnire u gradu. Ovaj fond pomaže organizatorima događaja da poboljšaju marketinške aktivnosti izvan Cornwalla, ali i unaprijede cjelokupno turističko iskustvo. Konačni rezultat je povećana aktivnost turizma koja pozitivno utječe na lokalno gospodarstvo, s potencijalom za privlačenje više ponovnih posjetitelja.

“Upravni odbor s nestrpljenjem očekuje još jednu uspješnu godinu u 2024.”, izjavljuje Dale Allen, predsjednik TDCC-a. “Imamo otprilike 350.000 dolara za dodjelu u 2024. i ohrabreni smo stalnim povećanjem kvalitetnih prijava koje primamo.”

Turistički razvojni fond prihvaća prijave kontinuirano i može dodijeliti do 25.000 dolara po prijavi. Fond je financiran prihodima od lokalne poreza na smještaj koji se naplaćuje u lokalnim hotelima, motelimai Airbnb smještajima.

Prijavitelji mogu pronaći uvjete za dobivanje sredstava na CornwallTourism.com/tdf, a sve prijave se popunjavaju online. Traži se od prijavitelja da svoju prijavu podnesu najmanje tri mjeseca prije početka projekta.

Za više informacija o fondu ili pristup obrazcu za prijavu, posjetite www.cornwalltourism.com/tdf

Najčešća pitanja (FAQ) o Turističkoj razvojnoj korporaciji Cornwall (TDCC) i Turističkom razvojnom fondu:

1. Kako TDCC potiče rast u sektoru turizma?
TDCC dodjeljuje sredstva putem Turističkog razvojnog fonda organizatorima događaja, konferencija i turnira u gradu Cornwall, kako bi poboljšali marketinške aktivnosti i turističko iskustvo te potaknuli rast turizma.

2. Koliko je sredstava dodijeljeno u 2023. godini?
U 2023. godini, Turistički razvojni fond je dodijelio više od 300.000 dolara za 34 prijavitelja.

3. Kako se financira Turistički razvojni fond?
Turistički razvojni fond se financira prihodima od lokalne poreza na smještaj koji se naplaćuje u lokalnim hotelima, motelimai Airbnb smještajima.

4. Koliko sredstava se može dobiti po prijavi?
Turistički razvojni fond može dodijeliti do 25.000 dolara po prijavi.

5. Kako se prijaviti za Turistički razvojni fond?
Prijavitelji mogu pronaći uvjete za dobivanje sredstava na stranici CornwallTourism.com/tdf, a prijave se popunjavaju online. Prijavitelji trebaju podnijeti prijavu najmanje tri mjeseca prije početka projekta.

Za više informacija o fondu ili pristup obrazcu za prijavu, posjetite www.cornwalltourism.com/tdf.

Definicije ključnih pojmova i žargona:
– Turistička razvojna korporacija Cornwall (TDCC) – organizacija koja potiče rast u sektoru turizma u Cornwallu.
– Turistički razvojni fond – fond koji dodjeljuje sredstva organizatorima događaja radi poboljšanja marketinških aktivnosti i turističkog iskustva.
– Organizatori događaja – osobe ili organizacije koje planiraju i provode događaje poput konferencija i turnira.
– Marketinške aktivnosti – strategije i akcije usmjerene na promociju turističke destinacije i privlačenje posjetitelja.
– Ponovni posjetitelji – turisti koji se vraćaju na određenu destinaciju više od jednom.

Sugestije za povezane linkove:
CornwallTourism.com
CornwallTourism.com/tdf