Povećanje ulaganja u turizam na zapadnom dijelu Isfahana

Potpredsjednik za urbana pitanja Izfahanske općine najavio je značajan porast ulaganja u turizam na zapadnom području Isfahan provincije. Mehran Zeinalian je izjavio: “Održavanje šeste sjednice Izvršnog odbora za turističke usluge u Izfahan provinciji, sa posebnim fokusom na zapadne okruge, ima za cilj poticanje turizma u ovoj regiji, uz nadogradnju postignutih uspjeha u drugim regijama.”

Nadalje, potpredsjednik za urbana pitanja istaknuo je da su guverneri i članovi putničkih odbora u zapadnim okruzima dužni predložiti pet značajnih investicijskih projekata u turizmu za svoje nadležne okruge. Ovi projekti će biti provedeni u suradnji s pokrajinskim upravljanjem.

Osim toga, istaknuo je: “Plan je u tijeku i obuhvaća razvoj 45 investicijskih projekata u turizmu u sklopu ove inicijative. Cilj je značajno poboljšati infrastrukturu turizma na zapadnom dijelu provincije u usporedbi s prethodnim godinama. To će biti moguće ostvariti osiguravanjem podrške privatnog sektora, posebno lokalnih investitora, uz potporu vlade.”

U proteklim godinama, Isfahan provincija bilježi porast zanimanja turista i investitora, privučenih bogatom kulturnom baštinom i povijesnim značajem. Raznovrsne atrakcije provincije, uključujući UNESCO-voj svjetskoj baštini, doprinijele su njezinom sve većem ugledu kao vrhunskoj destinaciji.

Isfahan je natopljen bogatom poviješću i nekada je bio središnje mjesto međunarodne trgovine i diplomatskih odnosa u Iranu. Danas je jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Iranu iz vrlo dobrih razloga. Ova drevna prijestolnica poznata je ne samo po velikom broju povijesnih mostova, već i po rijeci Zayandeh-Rood koja gradu donosi izvornu ljepotu i plodnost.

Isfahan se često naziva Nesf-e-Jahan, što se prevodi kao “polovica svijeta”, što znači da ga posjetiti znači vidjeti polovicu svijeta. U najboljim vremenima, bio je jedan od najvećih gradova u regiji s populacijom od gotovo milijun stanovnika.

Hladno plave pločice islamskih zgrada u Isfahanu i impozantni mostovi grada savršeno se nadopunjuju s okružujućom vrućom, suhom iranskom prirodom.

Prostrani Imamov trg, poznat kao Naghsh-e Jahan trg, jedan je od najvećih na svijetu (500m sa 160m) i veličanstveni primjer urbanističkog planiranja. Sagrađen početkom 17. stoljeća, trg upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine i obilježen je najzanimljivijim znamenitostima u Isfahanu.

Moderni Isfahan domaćin je nekoliko teške industrije, uključujući tvornice čelika i nuklearni objekt na periferiji, međutim, unutarnje jezgro želi biti sačuvano kao neprocjenjiv dragulj.

Grad je također domaćin gigantskom, profesionalnom i suvremeno opremljenom gradskom zdravstvenom gradu koji je važno odredište u području medicinskog turizma.

Fokus na zapadnom dijelu provincije pokazuje strategijski pristup širenju koristi od turizma na cijelu regiju, promovirajući održivi rast i ekonomski razvoj. Kako se ova inicijativa razvija, očekuje se da će krajolik turizma u Isfahanu doživjeti značajan napredak, čineći ga još primamljivijom destinacijom na globalnoj razini.

Česta pitanja (FAQ) temeljena na glavnim temama i informacijama iz članka:

Q: Koje su glavne svrhe šeste sjednice Izvršnog odbora za turističke usluge u Izfahan provinciji?
A: Cilj ove sjednice je poticanje turizma i nadogradnja postignutih uspjeha u zapadnim okruzima Isfahan provincije.

Q: Koje se aktivnosti planiraju u zapadnom dijelu provincije radi poboljšanja infrastrukture turizma?
A: Planira se razvoj 45 investicijskih projekata u turizmu, a cilj je značajno poboljšati infrastrukturu turizma na zapadnom dijelu provincije u usporedbi s prethodnim godinama.

Q: Koje su znamenitosti Isfahana zaslužne za porast zanimanja turista i investitora?
A: Bogata kulturna baština, povijesni značaj i raznovrsne atrakcije, uključujući UNESCO-ovu svjetsku baštinu, doprinose sve većem ugledu Isfahana kao vrhunske turističke destinacije.

Q: Kako je Isfahan bio važno mjesto u povijesti Irana?
A: Isfahan je bio središnje mjesto međunarodne trgovine i diplomatskih odnosa u Iranu. Bio je jedan od najvećih gradova u regiji.

Q: Koje su glavne značajke Isfahana kao turističke destinacije?
A: Isfahan je poznat po povijesnim mostovima, rijeci Zayandeh-Rood koja gradu donosi izvornu ljepotu i plodnost, te prostranom Imamovom trgu (Naghsh-e Jahan trg), jednom od najvećih na svijetu.

Q: Koje su industrije prisutne u Isfahanu?
A: Grad domaćin je teške industrije, uključujući tvornice čelika i nuklearni objekt na periferiji, ali unutarnje jezgro želi se sačuvati kao neprocjenjiv dragulj.

Q: Što je cilj fokusa na zapadnom dijelu provincije?
A: Glavni cilj je proširiti koristi od turizma na cijelu regiju, promovirajući održivi rast i ekonomski razvoj. Očekuje se da će to dovesti do značajnog napretka u krajoliku turizma u Isfahanu i učiniti ga privlačnijom destinacijom na globalnoj razini.

Definicije ključnih pojmova ili žargona:

– Turistička infrastruktura: skup objekata i usluga koji podržavaju turizam, uključujući prijevozne mreže, smještajne objekte, turističke atrakcije i druge povezane resurse.
– UNESCO: Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) je međuvladina organizacija osnovana radi promicanja mira, suradnje i očuvanja kulturne i prirodne baštine.
– Urbano planiranje: proces koji uključuje organizaciju uporabe zemljišta, izgradnje infrastrukture i razvoj urbanih područja kako bi se osigurao održiv i učinkovit prostorni razvoj.
– Inicijativa: planirani projekt ili program s određenim ciljem, koji može uključivati konkretna djelovanja i suradnju više dionika.
– Održivi razvoj: razvoj koji zadovoljava potrebe sadašnjih generacija bez ugrožavanja sposobnosti budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe.
– Medicinski turizam: putovanje u druge zemlje radi pružanja medicinskih usluga, kao što su liječenje, operacije ili rehabilitacija.

Predloženi povezani linkovi:

isfahan.org: Službena stranica Isfahana koja pruža informacije o turističkim atrakcijama, povijesti i kulturi.
whc.unesco.org: Službena stranica UNESCO-ove Svjetske baštine, gdje se može pronaći više informacija o UNESCO-vim lokacijama u Iranu.
visitiran.ir: Službena stranica Iranske organizacije za turizam koja pruža informacije o turističkim atrakcijama i putovanjima u Iranu.
medicaltourism.com: Portal koji pruža informacije i usluge vezane uz medicinski turizam.