Rim se penje na četvrto mjesto liste stotinu najboljih gradova u Europi

Rim se penje s osmog na četvrto mjesto na listi stotinu najboljih gradova u Europi. Italijanska prijestolnica nalazi se iza samo Londona, Pariza i Berlina, prvog, drugog i trećeg mjesta na ljestvici koju godišnje sastavlja Resonance, vodeća konzultantska tvrtka u području turizma, gospodarskog razvoja i investicija u nekretnine. Studija je predstavljena danas tijekom “Mipim 2024” u Cannesu, glavnom događaju za sektor investicija u nekretnine u Europi, na kojem je prisutan grad Rim sa štandom koji trenutno posjećuje gradonačelnik Rome, Roberto Gualtieri.

Ako London ostaje na vrhu ljestvice već drugu godinu zaredom, Rim se penje za tri mjesta i ostavlja Madrid iza sebe. U izvješću se rimska prijestolnica opisuje kao Vječni grad, oduvijek popularno odredište koje ima ogromnu mogućnost ponuditi putovanje kroz vrijeme zahvaljujući svojoj opsežnoj povijesnoj i arheološkoj baštini, čime je među top tri omiljena odredišta u Europi u kategoriji gradova umjetnosti. Istraživanje također pokazuje da je Rim na osmom mjestu u podkategoriji posvećenoj aktivnostima na otvorenom, zbog ogromnog broja zelenih površina, uključujući gradske parkove i povijesne vile. Konačno, Rim je iza Londona samo u kategoriji globalnih recenzija Tripadvisora. Analitičari tvrtke Resonance tvrde da se grad, nakon pandemije, “brzo oporavlja”, a zasluge za to pripadaju otvaranju “novih restorana i hotela”.

Na općoj ljestvici drugi talijanski grad koji se pojavljuje nakon Rima je Milano, na desetom mjestu. Između petog i desetog mjesta, dakle između Rima i Milana, nalaze se: Madrid, Prag, Barcelona, Amsterdam, Istanbul. Napulj je na 26. mjestu dok je Venecija na 57. mjestu. Torino se zaustavlja na 88. mjestu.

Često postavljana pitanja (FAQs) temeljena na glavnim temama i informacijama iz članka:

1. Koje konzultantsko poduzeće sastavlja godišnju ljestvicu najboljih gradova u Europi?
Odgovor: Godišnju ljestvicu najboljih gradova u Europi sastavlja Resonance, vodeća konzultantska tvrtka u području turizma, gospodarskog razvoja i investicija u nekretnine.

2. Koje su tri najbolja grada na ljestvici?
Odgovor: Tri najbolja grada na ljestvici su London, Pariz i Berlin.

3. Koji grad se nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici?
Odgovor: Rim se nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici.

4. Koje su glavne karakteristike Rima koje su ga dovele na to mjesto?
Odgovor: Rim se opisuje kao “Vječni grad” s bogatom povijesnom i arheološkom baštinom te je popularno odredište za putovanje kroz vrijeme. Također, Rim je među top tri omiljena odredišta u Europi u kategoriji gradova umjetnosti i ima brojne zelene površine, uključujući gradske parkove i povijesne vile.

5. Koji drugi talijanski grad se pojavljuje na ljestvici?
Odgovor: Drugi talijanski grad na ljestvici je Milano, koji se nalazi na desetom mjestu.

6. Koje su još neke gradove navedene na ovoj ljestvici?
Odgovor: Između Rima i Milana na ljestvici se nalaze još Madrid, Prag, Barcelona, Amsterdam i Istanbul. Napulj se nalazi na 26. mjestu, dok je Venecija na 57. mjestu. Torino se zaustavlja na 88. mjestu.

Definicije ključnih pojmova ili žargona korištenih u članku:

– Resonance: Vodeća konzultantska tvrtka u području turizma, gospodarskog razvoja i investicija u nekretnine.
– Mipim: Glavni događaj za sektor investicija u nekretnine u Europi.
– Gradska parkova: Zelene površine unutar grada koje služe kao parkovi za rekreaciju i odmor stanovnika.
– Povijesne vile: Starije građevine ili palače s povijesnom važnošću.

Sugerirani povezani linkovi:
Resonance (glavna domena tvrtke Resonance).