Travel Agents in Bali Adapt to Changing Tourism Trends

<img#mv-trellis-img-1::before{padding-top:66.666666666667%; }img#mv-trellis-img-1{display:block;}img#mv-trellis-img-2::before{padding-top:100%; }img#mv-trellis-img-2{display:block;}img#mv-trellis-img-3::before{padding-top:66.69921875%; }img#mv-trellis-img-3{display:block;}img#mv-trellis-img-4::before{padding-top:100%; }img#mv-trellis-img-4{display:block;}img#mv-trellis-img-5::before{padding-top:95.01953125%; }img#mv-trellis-img-5{display:block;}

Putovanje u Baliu može biti prava avantura. Sve više turista preferira samostalno organiziranje putovanja umjesto korištenja usluga putničkih agencija. No, agencije se prilagođavaju trendovima i nastoje osigurati povoljne ponude kako bi zadržale svoju dugovječnost kao pružatelji usluga putovanja u regiji.

Udruga indonezijskih putničkih agencija u Baliu (ASITA) održala je sastanak kako bi raspravljala o budućnosti putničkih agencija i organizatora izleta na otoku.

Jedan od ključnih prioriteta ASITE je suradnja s turističkim atrakcijama, kako privatnim tako i onima pod upravom vlade, kako bi osigurali popuste na ulaznice za turiste.

Predsjednik ASITE Balija, Putu Winastra, objasnio je novinarima: "Turističke atrakcije na Baliju upravljaju mnoge strane; neke su privatne, neke su tradicionalna sela, a neke su pod upravom vlade. Dosad su cijene ulaznica bile iste, iako kad naši članovi mogu dovesti 10.000 turista, cijena je ista za one koji dođu jednom i dovedu jednu osobu."

Ovo je jedan od glavnih problema ASITE s baljskim sektorom turizma. Svi putnički agenti i organizatori izleta, koji se pridržavaju regionalnih propisa, misle da bi trebali dobiti neke beneficije koje proizlaze iz vrhunskih industrijskih standarda.

Postoje zabrinutosti da nezavisni putnički agenti i organizatori izleta koji nisu dio ASITE mogu zaobići regionalne propise, potencijalno razočarati turiste i oštetiti javnu sliku sektora.

Sljedeći važan problem za ASITU koji će izravno utjecati na turiste je razvoj posebnog područja za sastanak velikih skupina turista na međunarodnom aerodromu I Gusti Ngurah Rai. Ovo će pomoći u smanjenju kaosa u području dolaska kako za skupine turista tako i za nezavisne putnike.

ASITA je svjesna da nema toliko potrebe za putničkim agentima 2024. godine kao što je bilo devedesetih godina kada se dogodio val masovnog razvoja turizma na Baliju. Ipak, prema izračunima udruge, čak 50% od više od 6 milijuna godišnjih turista u Baliju još uvijek se oslanja na putničke agente za rezervacije na jedan ili drugi način. Stoga je potrebna veća podrška sektora kako bi putnički agenti najbolje poslužili ovaj veliki segment tržišta.

Putu Winastra zaključuje: "Zainteresirani smo za borbu jer će nas, ako ne zaštitimo putničke agencije, zamijeniti drugi."

Nedavno je indonezijski ministar turizma i kreativne industrije Sandiaga Uno prisustvovao UN-u kao govornik na Tjednu održivosti UN Opće skupštine u New Yorku. Ministar Uno objasnio je: "Nadam se da će naše prisustvo na ovom forumu dodatno ojačati Indoneziju kao turističku destinaciju koja stvarno brine o pitanjima klimatskih promjena, dobrom blagostanju i postizanju ciljeva održivog razvoja."

Na skupštini UN-a rekao je: "Vjerujemo da Indonezija ima jedinstvene i zanimljive turističke destinacije, ne samo Bali, već i pet Super Prioritetnih turističkih destinacija (DPSP) koje razvijamo ukupno. Vidimo ovo kao putovanje koje će zaista odrediti kako će Indonezija postati zemlja izbora za turiste."

FAQ:

1. Zašto preferiram samostalno organiziranje putovanja umjesto korištenja usluga putničkih agencija?
– Sve više turista preferira samostalno organiziranje putovanja kako bi imali veću fleksibilnost i mogućnost prilagodbe vlastitim željama i potrebama.

2. Kako putničke agencije prilagođavaju svoje ponude trendovima?
– Putničke agencije nastoje osigurati povoljne ponude kako bi zadržale svoju dugovječnost kao pružatelji usluga putovanja, nudeći popuste na ulaznice za turističke atrakcije u suradnji s privatnim i vladinim ustanovama.

3. Koji je glavni problem ASITE s baljskim sektorom turizma?
– Glavni problem ASITE-a je nejednaka cijena ulaznica za turističke atrakcije na Baliju. Unatoč tome što putnički agenti dovode velik broj turista, cijena ulaznice je ista za sve, što izaziva nezadovoljstvo putničkih agenata.

4. Zašto je važan razvoj posebnog područja za sastanak turista na aerodromu I Gusti Ngurah Rai?
– Razvoj posebnog područja za sastanak turista na aerodromu pomoći će u smanjenju kaosa u području dolaska kako za skupine turista tako i za nezavisne putnike.

5. Koliko turista još uvijek koristi usluge putničkih agenata za rezervacije?
– Prema izračunima ASITE-a, čak 50% od više od 6 milijuna godišnjih turista na Baliju još uvijek rezervira putem putničkih agenata.

Definitions:

1. ASITA – Udruga indonezijskih putničkih agencija u Baliu (ASITA) je udruga koja okuplja putničke agencije i organizatore izleta na otoku Bali u Indoneziji.

2. Putnički agenti – Osobe ili tvrtke koje pružaju usluge rezervacije putovanja, smještaja, prijevoza i slično, u ime svojih klijenata.

3. Turističke atrakcije – Mjesta ili aktivnosti koje privlače turiste i imaju kulturnu, prirodnu ili povijesnu vrijednost.

Suggested related links:
asita.id (web stranica Udruge indonezijskih putničkih agencija)
indonesia.travel (web stranica indonezijskog ministarstva turizma i kreativnih industrija)