Turizam u Chester Countyju: Ključ za rast i ekonomski razvoj

Predsjednik Udruženja okruga države Južna Carolina, Roy Costner, pratio je cijelu energiju koja je bila prisutna na prvom sajmu turizma u Chester Countyju i rekao je u svom kratkom govoru da ono što ovaj okrug radi, itekako daje rezultate. “Vi ste tek počeli, a već izgleda kao da to radite već 10 godina. Zamislite kako će ovo izgledati za 10 godina”, izjavio je.

Costner je dao svoju perspektivu o važnosti okruga i turizma u svom govoru tokom Sajma turizma u Chester Countyju. On je potpredsjednik Vijeća okruga Pickens.

“Komunikacija o onome što jedan okrug radi je jedna od stvari koje volim kod ovog sajma (turizma) i ovog videa, s izvanrednim naporom koji je uložio direktor Chester County Parks, Recreation and Tourism, Britt Stoudenmire, i njegov tim. Vi ste na korak do nečeg nevjerojatnog, kroz turizam”, rekao je Costner.

Costner je istakao da je turistički video prikazao Broad River, rijeku koju prilično dobro poznaje. Kao član izviđača, jednom je plovio niz Broad River u kanuu.

Spomenuo je da je Stoudenmirea više puta pitano od strane medija koliki će biti ekonomski utjecaj turizma u Chester Countyju, ali da Stoudenmire nema precizne brojeve jer turistički potencijal tek dobiva zamah.

“Imam vijesti za tebe, Britte: utjecaj će biti u milijunima, bit će tu zbog onog što radiš u povezivanju svih turističkih doživljaja i mogućnosti. Kako prvi Timoteju kaže, nebitno je koliko si jako pokušavao, već koliko si dobro obučen… ovaj princip vrijedi i za lokalne vlasti i kako se oni surađuju. Tvoj općinski savjet, tvoj predsjednik, tvoj upravitelj okruga? Izvanredni su – ne sjede mirno i ne čekaju da se nešto dogodi, stalno se obučavaju kako bi bili bolji. Kada govorimo o onome što radite, kada se vaš okrug, vaši gradovi i vaše zajednice udruže, pitanje je koliko dobro se obučavate? Ne samo da se jako trudite… nego trenirate bolje”, rekao je.

Dodao je da iz ekonomskog gledišta, s rekreacijom, turizmom i parkovima, ima privilegiju sudjelovati u mnogim razgovorima s industrijama koje razmatraju dolazak u Južnu Karolinu. Ističe da kada je riječ o Chester Countyju, prvo pitanje je kako izgleda razvoj radne snage, zatim slijede pitanja o kvaliteti škola i kvaliteti života. Jedan od ključnih aspekata kvalitete života su rekreacija i parkovi.

“Isto vrijedi i za rast stanovništva i dovođenje poslova. Rekreacija i turizam su ključni dijelovi ekonomskog razvoja. Ako želite da vaš okrug nastavi rasti, ulaganje napora u ono što se događa na ovom sajmu turizma i s različitim izlagačima i doživljajima, to je put kojim će se rast ostvariti”, zaključio je Costner.

FAQ:

1. Tko je Roy Costner?
Roy Costner je predsjednik Udruženja okruga države Južna Carolina i potpredsjednik Vijeća okruga Pickens.

2. Što je bilo govorom Roya Costnera?
Govor Roya Costnera održan je tijekom Sajma turizma u Chester Countyju i govorio je o važnosti turizma u tom okrugu.

3. Kako je Roy Costner opisao turistički potencijal Chester Countyja?
Roy Costner rekao je da će ekonomski utjecaj turizma u Chester Countyju biti u milijunima jer se turistički potencijal tek dobiva zamah.

4. Koje su ključne komponente za ekonomski razvoj?
Rekreacija, turizam i parkovi su ključne komponente ekonomskog razvoja.

5. Koje su ključne aspekte kvalitete života u Chester Countyju?
Ključni aspekti kvalitete života u Chester Countyju su rekreacija i parkovi.

Definitions:

– Okrug: Administrativna jedinica koja čini dio šire države.
– Sajam turizma: Događaj na kojem se predstavljaju turističke destinacije, ponude i informacije.
– Turizam: Putovanje i boravak u drugim mjestima izvan svakodnevnog okruženja.
– Rekreacija: Fizička ili mentalna aktivnost koja pruža opuštanje i zabavu.
– Parkovi: Javne zelene površine namijenjene za rekreaciju i odmor.

Related links:
Discover South Carolina
South Carolina State Parks