Zimske festivale privlače turiste na Otok princa Edwarda

Otočne zajednice na Otoku princa Edwarda traže načine kako oživjeti zimski turizam i privući posjetitelje, kako s otoka, tako i iz drugih mjesta. Dva događaja, Winterval na istoku otoka i Winter Warmth Festival u Summersideu, predstavljaju širi izbor zimskih festivala diljem otoka.

Winterval je trodnevni festival na istočnom dijelu otoka koji je organizirala asocijacija Points East Coastal Drive. Festival je organiziran drugu godinu zaredom zahvaljujući financijskoj podršci Turizma Otoka princa Edwarda, Fondacije za inovacije u događanjima Otoka princa Edwarda i lokalnih sponzora. Cilj je privući posjetitelje iz Atlantske Kanade, ali su također zabilježene i brojne posjete s drugih dijelova otoka.

Winterval je kombinacija unutarnjih i vanjskih aktivnosti koje obuhvaćaju i Rodd Brudenell Resort. Ove godine je broj prodanih smještajnih soba porastao, a sve više poslovnih subjekata otvorilo je svoja vrata za sudjelovanje u festivalu. Planovi za budućnost uključuju organizaciju događaja Feast in the East u veljači.

Winter Warmth Festival u Summersideu, uspostavljen prije četiri godine, ima za cilj razvijati cjelogodišnji turizam u tom području. Festival predstavlja više od 20 različitih događanja i restorana s posebnim jelovnicima. Rose Dennis, izvršna direktorica Explore Summerside, ističe da Summerside želi pružiti priliku za turizam tijekom svih četiri sezone te tako pratiti nacionalne i pokrajinske standarde.

Winter Warmth Festival nudi razne aktivnosti kao što su yoga na snijegu, curling, planinarenje i vožnja biciklima po snijegu. Dennis smatra da festival ima veliki potencijal za daljnji rast i veći broj posjetitelja. Cilj je privući lokalne posjetitelje, stvarati ambasadore festivala i razviti digitalne kampanje za privlačenje turista iz drugih područja.

Vođenje događanja na otvorenom uvijek predstavlja izazove, posebno kada se radi o vremenskim uvjetima. Međutim, organizatori imaju backup planove te su spremni prilagoditi raspored događaja kako bi osigurali nesmetano provođenje festivala.

Suradnja između različitih zajednica na otoku važna je za uspjeh razvoja zimskog turizma. Umjesto da se natječemo, trebamo međusobno komunicirati i podržavati jedni druge kako bismo ostvarili rast industrije. Zimski festivali predstavljaju novo područje turizma na Otoku princa Edwarda koje ima veliki potencijal za daljnji razvoj.

FAQ:

1. Što je Winterval?
Winterval je trodnevni zimski festival na istočnom dijelu Otoka princa Edwarda koji je organiziran drugu godinu zaredom.

2. Tko organizira Winterval?
Winterval je organiziran od strane asocijacije Points East Coastal Drive uz financijsku podršku Turizma Otoka princa Edwarda, Fondacije za inovacije u događanjima Otoka princa Edwarda i lokalnih sponzora.

3. Koje aktivnosti se odvijaju tijekom Wintervala?
Winterval obuhvaća razne unutarnje i vanjske aktivnosti, uključujući i sudjelovanje Rodd Brudenell Resorta. Također se planira i događaj Feast in the East u veljači.

4. Što je Winter Warmth Festival?
Winter Warmth Festival je događaj uspostavljen prije četiri godine s ciljem razvijanja cjelogodišnjeg turizma u Summersideu.

5. Koliko događaja ima Winter Warmth Festival?
Winter Warmth Festival ima više od 20 različitih događanja i restorana s posebnim jelovnicima.

6. Koje aktivnosti se nude na Winter Warmth Festivalu?
Winter Warmth Festival nudi razne aktivnosti kao što su yoga na snijegu, curling, planinarenje i vožnja biciklima po snijegu.

7. Kako organizatori Winter Warmth Festivala privlače posjetitelje?
Organizatori Winter Warmth Festivala žele privući lokalne posjetitelje, stvoriti ambasadore festivala i razviti digitalne kampanje za privlačenje turista iz drugih područja.

8. Kakvi su planovi za budućnost ovih zimskih festivala?
Planovi za budućnost uključuju daljnji rast i veći broj posjetitelja, suradnju između različitih zajednica na otoku i razvoj digitalnih kampanja za privlačenje turista.

Definitions:
– festivale: događaji ili proslave koji okupljaju ljude radi zabave i posebnih aktivnosti
– turizam: putovanje i boravak ljudi u mjestima izvan njihovog uobičajenog prebivališta, u svrhu rekreacije, odmora, poslovanja i sl.
– cjelogodišnji turizam: turizam koji privlači posjetitelje tijekom cijele godine, ne samo za vrijeme turističke sezone.

Suggested related links:
www.tourismpei.com (Turizam Otoka princa Edwarda)
www.pointseastcoastaldrive.com (Points East Coastal Drive)
www.summerside.ca (Summerside Official Website)