Pojačan turizam u Alicanteu čini grad sve privlačnijim

Alicante je doživio značajan porast turizma 2023. godine, kako je izvijestio Civitatis, vodeća svjetska kompanija u prodaji vođenih tura i izleta na španjolskom jeziku.

Podaci otkrivaju da je Alicante privukao 58,7 posto više posjetitelja u 2023. godini u odnosu na prethodnu godinu, čime je oboren novi rekord za grad.

Broj posjeta alicantanskom dijelu Civitatis-ove web stranice također je značajno porastao, dosegnuvši 64 posto više nego prethodne godine.

Ovaj porast turizma usklađuje se s drugim značajnim postignućima Alicantea u 2023. godini, kao što je priznanje od strane organizacije ‘InterNations’ koja je proglasila Alicante drugim najboljim gradom za život na svijetu za strance.

Ovi pozitivni pokazatelji potvrđuju rastuću popularnost grada i njegovu reputaciju pružanja visokog standarda života.

Demografska analiza posjetitelja Alicantea, prema Civitatisu, pokazuje da su parovi bili najbrojnija grupa, čineći 45,1 posto posjetitelja, slijede ih grupe prijatelja s udjelom od 20,7 posto.

Indeks zadovoljstva među turistima koji su posjetili grad također se poboljšao, s više od 90 posto ocjena na web stranici Civitatis-a koje su prelazile četiri zvjezdice od pet.

Dok posjetite Alicante, možete uživati u prekrasnom suncu, šetnjama i uzbudljivim večernjim izlascima. Grad nudi bogatstvo aktivnosti i mjesta za istraživanje, bilo da ste par koji traži romantične trenutke ili grupa prijatelja koja želi iskusiti nevjerojatnu noćni život grada.

Hvala vam što ste pročitali ovaj članak. Nemojte zaboraviti posjetiti web stranicu The Euro Weekly News za sve svoje lokalne i međunarodne vijesti i također nas možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Kako je izvijestio Civitatis, Alicante je doživio značajan porast turizma 2023. godine. Grad je privukao 58,7% više posjetitelja u usporedbi s prethodnom godinom, čime je oboren novi rekord. Web stranica Civitatis-a također je zabilježila porast posjeta alicantanskom dijelu od 64% u odnosu na prethodnu godinu. Ovi pozitivni pokazatelji potvrđuju rastuću popularnost grada i njegovu reputaciju pružanja visokog standarda života.

U 2023. godini je Alicante dobio priznanje od organizacije ‘InterNations’ kao drugi najbolji grad za život na svijetu za strance. Grad nudi bogatstvo aktivnosti i mjesta za istraživanje, bilo da ste par koji traži romantične trenutke ili grupa prijatelja koja želi iskusiti nevjerojatni noćni život grada.

Indeks zadovoljstva među turistima koji su posjetili grad se također poboljšao, s više od 90% ocjena na web stranici Civitatis-a koje su prelazile četiri zvjezdice od pet.

Definicije:

– Turizam: industrija putovanja i ugostiteljstva koja uključuje putovanje i boravak ljudi izvan njihovog uobičajenog prebivališta za odmor, posao i druge svrhe.
– Civitatis: vodeća svjetska kompanija u prodaji vođenih tura i izleta na španjolskom jeziku.

Predlažem da posjetite Euro Weekly News za sve svoje lokalne i međunarodne vijesti. Također možete pratiti njihove profile na Facebooku i Instagramu.